Fra juli til august er det generelle detailsalg faldet en smule. Anderledes ser det dog ud, når man udelukkende fokuserer på salget af beklædning, der er gået frem i august.

Efter et kraftigt fald under nedlukningen af Danmark i marts 2020 har detailomsætningen været stødt stigende frem til juli, hvor detailhandlens salg begyndte at gå nedad igen.

Nu er tallene for august klar, og de viser, at den samlede detailomsætning igen har taget et dyk. Tallene fra Danmarks Statistik viser, at omsætningen i detailbranchen faldt med 1,1 procent fra juli til august. Kigger vi på salget af beklædning mv., ser vi en anden tendens. Her steg salget nemlig med 3,5 procent fra juli til august, og detailomsætningsindekset ligger på 94,6.

I august 2020 var den samlede detailomsætning 2 procent højere end i august 2019, når man udelukkende korrigerer for prisudvikling. Selv om salget af beklædning mv. er steget i august, kan det ikke måle sig med sidste års niveau. Salget af beklædning mv. er nemlig 5,6 procent lavere i august 2020 end i august 2019.

På trods af den faldende omsætning i juli og august ligger den generelle detailomsætning fortsat højt. Det samlede detailsalg for juni-august overgår dermed perioden marts-maj med 6,8 procent.

Grafen nedenfor viser, hvordan detailsalget i diverse kategorier har udviklet sig i løbet af det sidste år. De nyeste tilgængelige tal i delbrancherne er fra juli 2020. Den mørkeblå graf viser detailsalget for tøj, sko, lædervarer, ure og babyudstyr, der er købt via internettet.

 

Foto: Danmarks Statistik

Foto: Pexels