Dansk modebrand har under landets nedlukning brygget på åbningen af et nyt butikskoncept, der skal skabe forbindelse mellem forbrugerne og deres tøj.

Mens Covid-19 længe har truet det danske butiksliv, har modebrandet Artikel København alligevel lagt planer om åbningen af en ny butik. Butikken slår dørene op fredag den 26. marts på Gammel Kongevej i København og har ‘transparens’ som knudepunkt.

“Den nye butik skal understrege og optimere vores arbejdsproces,” fortæller Malthe Risager, der er stifter af Artikel København, om de to åbne lokaler, der danner en sammensmeltende ramme om produktions- og salgsarbejdet.

Hans bror, Co-Design Director Gustav Risager, fortsætter:

”Vi har skabt en gradvis bevægelse gennem butikken, fra den forenklede butiksoplevelse ud mod gaden til den komplekse produktion inde bagerst. Tøjets proces er usynlig for de fleste. Men med butikken vil vi gerne tage kunderne i hånden og gøre dem klogere på, hvordan det bliver til. Det giver forhåbentlig en forståelse for, at visse detaljer eller valg, hvor minimale de end måtte se ud, faktisk er ret komplekse. Ved at få dette indblik håber vi at skabe en mere langvarig forbindelse mellem forbrugerne og deres tøj, fordi de får en oplevelse af, hvordan deres tøj bliver lavet.”

Butikken er skabt i et tæt og kreativt samarbejde med arkitektvirksomheden Archival Studies.

Hovedelementet i koblingen mellem butik og produktion er et specialbygget reolsystem med små tøjkasser, som både indeholder dét tøj, der arbejdes på og dét, som man allerede kan købe.

En lille seddel på kassen indikerer, hvor i processen tøjet befinder sig og viser oplysninger om materialer og produktionstidspunkt samt hvem, der har lavet det.

 

Foto: Artikel København

 

Artikel København har gjort sig bemærket det sidste år. Senest vandt de Salling Future Friendly Fashion Award som årets brand for deres favntag om nogle af tidens store miljømæssige problemstillinger gennem strategisk kollektionsarbejde, produktionsudvikling og kundeforståelse.

Artikel København blev stiftet i 2017.

Foto: Artikel København