Sagen mellem det danske modemærke Rich-Ycled og luksusmærket Louis Vuitton er nu blevet afgjort.

Tilbage i oktober 2019 begyndte en sag mellem det danske modebrand Rich-Ycled og det franske luksusbrand Louis Vuitton. Dengang sagsøgte Rich-Ycled Louis Vuitton for at få retslig afgørelse om, hvorvidt det danske modebrand måtte specialdesigne sko ud fra brugte Louis Vuitton-produkter.

Til det svarede Louis Vuitton tilbage med et erstatningskrav på 500.000 kroner og et krav om, at Rich-Ycled ikke måtte markedsføre eller sælge de specialdesignede produkter. Desuden forlagte luksusmærket også, at de eksisterende produkter skulle destrueres.

Sagen er nu netop blevet afgjort i Sø- og Handelsretten, som har vurderet, at der er tale om varemærkeforfalskede produkter fra Rich-Ycled. Det skriver Børsen.

”Retten finder, at Rich-Ycleds produktion, markedsføring og salg af de omhandlede sko og t-shirts udgør en krænkelse af Louis Vuittons varemærkerettigheder samt en krænkelse af Louis Vuittons rettigheder efter markedsføringsloven,” står der blandt andet skrevet i afgørelsen.

Det danske modebrand skal nu destruere sine produkter. Derudover skal Rich-Ycled betale 75.000 kroner i erstatning til Louis Vuitton, ligesom de også skal dække sagsomkostningerne.