I ugens korte nyheder kan du læse om brandet Echte, som fik besøg af kronprinsessen under CIFF, om Mads Nørgaard og Sofie Sol, der samarbejder om ny kjolekollektion, og om hvilke designere, der er nomineret til Magasin du Nord Fashion Prize.

 

Echtes store fokus på bæredygtighed gav anledning til royalt besøg

Det nye brand Echte har stort fokus på bæredygtighed, hvilket betød, at de til Copenhagen Fashion Week fik besøg af selveste kronprinsessen på deres stand på CIFF.

Kronprinsessen har selv håndplukket de brands, hun ønskede at besøge, og hendes forklaringen på, hvorfor hun besøgte Echte var, at brandet har haft fokus på bæredygtighed samt langtidsholdbart tøj.

Echte er Standard100 by Oekotex®-certificeret. Derudover er alt brandets tøj produceret under ansvarlige forhold i Europa, samtidig med at brandet anvender svanemærkede denimprodukter.

Kronprinsessen på besøg på Echtes stand

 

Mads Nørgaard og up-coming designer går sammen om kjolekollektion

Kjoledesigneren Sofie Sol, som blev kendt for sine farverige kjoler på Instagram, har fået fornøjelsen af at arbejde sammen med Mas Nørgaard. Sammen har de skabt en kollektion af kjoler, som kom i handlen fra den 17. august i Nørgaard På Strøget i København.

Kjolerne er oversize og er alle syet af stof fra overskydende 101 t-shirts i de kendte stribede varianter, som kendetegner Mads Nørgaards design. Sofie Sol har selv syet de stribede oversize-kjoler i sit designstudie i København.

Mads Nørgaard og Sofie Sol
 
De nominerede til Magasin du Nord Fashion Prize 2018 er offentliggjort

Magasin du Nord Fonden har løftet sløret for, hvem de nominerede til årets Magasin du Nord Fashion Prize er. Tre designere kæmper om titlen som Magasin du Nords modetalent samt 500.000 kroner. Magasin Du Nord Fashion Prize er Danmarks største pris for nye modetalenter, og hvert år kåres vinderen af et panel af danske og internationale eksperter.

De nominerede er Hyun Mi Nielsen, som er født i Sydkorea og som i 2016 lancerede sit eget tøjmærke, Emilie Helmsted, som lader sig inspirere af Spice Girls og sin bedstemors stil i 50’erne og 60’erne, samt Mette Fredin og Melissa Bech, som står bag Blanche-mærket, der repræsenterer en tidløs tilgang til kvinders stil ved hjælp af kvalitetsmaterialer som denim, uld og læder.

Vinderen af prisen vil blive fundet den 25. oktober 2018.

De nominerede til Magasin du Nord Fashion Prize