Den årlige Alt for damernes Guldknap 2019 skal under et stort modeshow overrækkes igen i august. Du kan nu allerede læse om de tre danske brands, der er nominerede til den fornemme pris.

Traditionen tro hylder Alt for damerne dansk mode ved at uddele året Guldknap. Denne gang finder prisuddelingen sted den 27. august 2019, og allerede nu er vi kommet et skridt tættere på, hvilket dansk modebrand der i år har chancen for at løbe med den anerkendte Guldknappris.

I en artikel i Alt for damerne afslører chefredaktøren Tina Nikolaisen, at det er sværvægterne By Malene Birger, InWear og Munthe, som er de tre nominerede til årets Guldknap.

“Jeg har kæmpe respekt for de tre brands, som vi har valgt at nominere i år. De har været en del af det danske modebillede i mange år, fordi de hele tiden har fornyet sig og aldrig er faldet for det ”sikre” valg,” forklarer hun og fortsætter:

“Samtidig har de haft et tydeligt dna fra dag et, og de har holdt sig til det – også i perioder, hvor nye tendenser er kommet til, og det har været fristende at følge med strømmen. Faktisk er det dér, de har været allermest overbevisende,” siger hun.

Tilsammen har de tre brands ageret i 91 år i den danske modebranche. By Malene Birger var første gang at finde i butiksvinduerne for 16 år siden, og InWear og Munthe kan fejre henholdsvis 50 og 25 års jubilæum i år.

Guldknapshowet afholdes den 27. august 2019 i Skuespilhuset i København. Efter et modeshow med de tre nominerede brands’ efterårskollektioner uddeles Guldknapprisen.

Du kan læse mere om, hvorfor de enkle brands er nominereret, billetsalget, og hvordan du stemmer til årets Guldknap her.

 

Foto: By Malene Birger, InWear og Munthe