EU-lovgivning betyder, at virksomheder med underskud i 2019-regnskabet vil få mindre udbetalt fra statens coronahjælpepakke.

Coronaramte virksomheder kan søge om statens hjælpepakke, der betyder, at virksomhederne kan få dækket faste udgifter til blandt andet husleje, som betales helt eller delvist af staten.

Har en virksomhed underskud i 2019-regnskabet, vil den dog som følge af EU’s statsstøtteregler ikke modtage lige så meget i støtte, som andre virksomheder, idet det kan stille den pågældende virksomhed bedre end før coronaudbruddet. Det skriver Finans, der oplyser, at flere erhvervsorganisationer mener, at dette vil ramme virksomheder med underskud urimeligt, idet et underskud ikke nødvendigvis er resultat af usund drift.

I et interview med Børsen kalder direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, det ”dybt alvorligt” og udtrykker forventning om, at der ændres i bekendtgørelsen for ordningen.

”Selvfølgelig skal virksomhederne ikke stilles bedre end før coronakrisen, men det er vigtigt, at ordningen skrues sammen på en sådan måde, at vi hjælper vores virksomheder hensigtsmæssigt igennem krisen. Det er til gavn for hele samfundet,” siger han til Finans og fortæller, at Dansk Erhverv for øjeblikket er i dialog med Erhvervsministeriet, med hvem de håber at finde en fornuftig løsning.