Det er stensikkert, at der kommer en efterfølger til Generation Alpha i 2025. Spørgsmålet er blot, hvad kommer den til at hedde, og hvordan kommer den nye generation til at agere og prioritere?

I trendbogen pej kids sættes der fokus på, hvad der sker i børns verden og livstilsbranchen til børnefamilier inden for de næste par år. Et af emnerne omhandler den næstkommende generation efter Alpha, og hvordan fortiden og nutiden kan være med til at klæde os på til generationen?


Artiklen er baseret på materiale fra pej kids 2020+.


Generationen efter Alpha

Generation Alpha slog igennem som den første digitale indfødte generation. Der er ingen tvivl om, at teknologien i endnu højere grad vil præge de kommende generationer, da teknologien kun bliver mere integreret, interaktiv og realistisk dag for dag. I 2025 får Alpha’erne selskab af endnu en generation. Hvad den nye generation kommer til at hedde, ved vi endnu ikke, men vi ved, at den kommer. Overgangen mellem de to generationer bliver glidende og næsten usynlig. Vi kan derfor godt begynde at forberede os på at forstå de nye børn og familier, der kommer efter Generation Alpha. Til trods for, at vi kan takke teknologien for løse umådeligt mange udfordringer og evne til udvikling og nyskabelser, så er nutidens forældre og samfund begyndt at mærke de negative konsekvenser af hverdagens stigende anvendelse af teknologi.

 

Fortiden og nutiden skal klæde os på til fremtiden

Vores fortid og nutid vil klæde os bedre på til fremtiden. Den kommende generation vil derfor vokse op i en mere bevidst fremtid, hvor nye familieværdier blomstrer, og der fokuseres på, hvad der efterlades til de næste generationer. Fælles for generation Alpha og den kommende generation er, at de alle fremover vil engagere sig endnu mere i klima, miljø og sundhed.

 

6 supertrends til børn

I trendbogen pej kids 2020+ udpeger pej gruppens trendredaktør Rie Fjordsøe Rasmussen seks væsentlige supertrends, der i fremtiden vil have indflydelse på børn og børnefamilier, som i stigende grad vil efterspørge kvalitet frem for kvantitet, hylde diversiteten og leve mere bæredygtigt.

Læs mere om hvilke forbrugsvaner, services og værdier fremtidens børnefamilier ønsker at investere i i den nye pej kids 2020+

Læs mere om trendbogen her.