Vidste du, at verdens tidligste farvekort kommer fra Jylland? Hvert år udvikles to farvekort til alle i og omkring livsstilsbrancherne indeholdende en samling af de kommende sæsoners trendfarver 24 måneder før den aktuelle sæson.  

’pej first colour’ er livsstilsbranchernes tidligste farvekort. De udvikles i samarbejder med førende, internationale farveproducenter samt folk med mere end 45 års erfaring i farveprocesser hos pej gruppen. Farvemappen indeholder al nødvendig viden for at se det komplette billede af forecasts for de kommende mode- og interiørfarver. Hver forecast udkommer 24 måneder før den aktuelle sæson. For de brancher, som har behov for at være tidligt ude med nye farver i forhold til udvikling og produktion, er det en fordel af kunne opnå denne viden i så god tid.

”Hos pej gruppen oplever vi, at vores kunder efterspørger den tidlige farveforecast i højere grad end tidligere,” fortæller Sussie Rasmussen, som er marketingansvarlig i pej gruppen, og fortsætter:

“Normalt er det børne/baby-segmentet og sports- og overtøjsbranchen, som har brug for at være tidligt ude på grund af lange produktions- og leveringstider. Efterhånden er der efterhånden også flere af vores kunder i møbel- og interiørbranchen, som normalt ligger i sidste led, der kigger længere frem end de plejer. De mærker nye udfordringer i forhold til både produktion og lange leveringstider.”

Grundlaget for den kreative trendproces, og i sidste ende farvekortenes tilbliven, er et intensivt arbejde med statistisk analyse af farvetrends tilsat 45 års erfaring med farveudvikling.

Trendforskningsproces med udgangspunkt i kvantitative data

Med udgangspunkt i kommercielle farvedata fra mere end 60 sæsoner, bliver der fundet mønstre og sammenhænge i farveudviklingen over tid. Konklusionerne giver en sikker farveforecasting og danner grundlag for den halvårlige udgivelse af farvekortet pej first colour.

Farvekortet består af otte farveretninger, visuelle stemningscollager for hver retning, værktøjer til at skabe individuelle farvekort med i alt 50-60 farver samt PANTONE TCX bomulds-strimler med hver farve.

Læs mere om det tidlige farvekort ’pej first colour AW 24/25’ her.