Den europæiske e-handel har oplevet en fremgang under Covid-19. Det fastslår en ny rapport fra organisationen E-commerce Europe. Rapporten spår om øget vækst ved udgangen af 2020. 

Store dele af Danmark er igen åbnet op efter en nedlukningen af landet, og selv om danskerne har shoppet løs på nettet under krisen, har e-handlens levedygtighed alligevel været svær at tyde, skriver Foreningen for Internet Handel, FDIH.

En ny rapport fra E-commerce Europe viser, at tendensen herhjemme med shoppelystne forbrugere også har været gældende i resten af Europa.

Nethandlen klarer sig på nuværende tidspunkt så godt, at rapporten forudser en øget vækst ved udgangen af 2020. Den samlede omsætning for europæisk e-handel formodes at sige med 12,7 procent og ramme 717 mia. euro. Rapporten gør dog også opmærksom på, at det først vil være i 2021, at man med sikkerhed vil kunne afgøre pandemiens indvirkning på den europæiske nethandel.

“Der er mange ubekendte i kølvandet på første coronabølge, så det er ikke til at komme med en præcis prognose for e-handlens fremmarch i 2020. Men at der er tale om en fremgang, er vi sikre på, og vi tror, at det holder fremover. Mange fysiske butikker har også været handlekraftige – se bare de detailhandlere, der formåede at omstille forretningen til en netbutik på rekordtid,” udtaler Henrik Theil, der er kommunikationschef hos FDIH.

Foto: Pexels