Temaudgivelse: Eksport 2021

TØJ
Temaudgivelse:
Eksport 2021

Branchebladet TØJ – Fashion & Business Trends kan nu også læses digitalt i et nyt, interaktivt oplevelsesbaseret design. Log ind eller få et abonnement →

Få ny adgangskode

Indhold

Modeeksporten faldt for første gang i otte år i 2020 – men hvor slemt står det egentlig til?
2020 var et mørkt år for dansk mode, idet pandemien kastede den danske modeeksport tre år tilbage. Direktør hos brancheorganisationen Wear, Nikolai Klausen, ser splittet på 2020-resultaterne.

Startvanskeligheder med Brexit skaber kaos
Ifølge branchen har den sene handelsaftale og et – tilsyneladende – uforberedt Storbritannien skabt mange udfordringer i kølvandet skilsmissen fra EU.

Sustinandfriends: ”Vi strækker os langt for at få håndteringen til at glide”
TØJ – Fashion & Business Trends har talt med administrerende direktør Sanne Enevoldsen om de udfordringer, Sustinandfriends har oplevet ved Brexit, samt hvad de har gjort for at komme udfordringerne til livs.

Kan e-eksport være med til at fremme modeeksporten?
Det korte svar er ja. Hvis du vil vide mere om, hvorfor, hvordan og hvad det kræver, så læs med her, hvor Dansk Industri og Wear fortæller om modebranchens muligheder med e-eksport via online B2B-markedspladser.

Joor: Et centralt sted at mødes
Hvad kan Joor tilbyde danske modebrands, og hvorfor er det en god idé at være en del af en international B2B-salgsplatform? Få svaret her.

USA i kikkerten: Vækstmarked med potentiale til endnu mere
Selv om pandemien lige nu udfordrer eksporten af dansk mode til verdens største økonomi, ændrer det ikke på amerikanernes fascination af skandinavisk stil. TØJ – Fashion & Business Trends stiller skarpt på eksportudviklingen til USA.

Cras Cph – om at træde ind på det amerikanske marked
Trods sine kun to år i modebranchen har Cras Cph satset stort og er allerede nu etableret på det amerikanske marked. TØJ – Fashion & Business Trends har talt med medstifter og CCO Christiane Hagger om modebrandets indtræden i USA.

Her er holdet, der skal sætte gang i eksporten med grønne tiltag
Bæredygtighed og øget eksport går hånd i hånd. Det mener det genstartsteam, der blev nedsat i efteråret 2020. En udløber af deres arbejde er en taskforce, der skal fremme bæredygtigheden i branchen, og holdet er nu udpeget og offentliggjort af Erhvervsministeriet.

TØJ