Senere i dag afholdes dette års Wessel & Vett Fashion Prize, hvor vi finder ud af, hvilket brand, der løber med præmien på 300.000 kroner. Læs mere om de tre brands, som dyster om Danmarks største modepris.

Wessel & Vett Fashion Prize er Skandinaviens mest prestigefyldte pris. Den er støttet af H.K.H. Kronprinsesse Mary samt internationale topmodebrands og kreative professionelle. Gennem det sidste årti er der blevet givet priser og mentorstøtte til særligt talentfulde designere, heriblandt Anne Sofie Madsen, Emilie Helmstedt og Amalie Roege Hove.

Priserne er sponsoreret af Wessel & Vett Fonden, og vinderen modtager en pengepræmie på 300.000 kroner. Vinderen annonceres af Nina Wedell-Wedellsborg, grundlægger af Wessel & Vett Fashion Prize til en prisceremoni, der finder sted den 24. oktober 2023 i København.

2023-finalisterne er:

Forza Collective
“Forza Collective er rent personligt en opsummering af min karriere – det håndværk, jeg lærte i Paris, den kommercielle viden fra New York og min egen æstetik. Hældt ned i en blender og blandet sammen,” har stifteren Kristoffer Kongshaug tidligere fortalt i et interview med Fashion Forum. Brandet, som forbinder couture og ready-to-wear, skaber tidløst luksustøj med en blanding af couture-finesse, arbejdstøjets nytteværdi og moderne konturer.

Heliot Emil
Brandet blev grundlagt i 2017 af Victor og Julius Juul. Victor håndterer forretnings- og kommercielle aspekter, mens Julius leder den kreative og designmæssige side. Ved at eksperimentere med form og funktion udfordrer brandet den kreative industri med en subversiv skandinavisk og monokrom stil, brugerdefinerede materialer og stor opmærksomhed på detaljer. Designer Julius Juul udforsker tankevækkende temaer i hver kollektion og definerer Heliot Emil med ‘industriel elegance’.

Saks Potts
Saks Potts så dagens lys i 2014 under det kreative duo af Cathrine Saks og Barbara Potts med base i København. Med indsprøjtninger af dansk tiltrækningskraft og kulturel finesse fejrer brandets designs moderne kvindelighed med et ekko af 90’ernes minimalisme. Cathrines ekspertise inden for mode og skræddersyning møder Barbaras baggrund inden for kunsthistorie, hvilket resulterer i magtfulde kollektioner, der udstråler ynde og sofistikation.

Foto: Saks Potts