Den danske designer Ilse Jacobsen har i flere år forsøgt at få eneret over designet på sin landskendte gummistøvle. Nu har designeren fået sagen i Højesteret.

Siger man Ilse Jacobsen, ser de fleste nok et billede af den ikoniske gummistøvle med snører ’RUB 1’ for sig.

Designerens selskab, IJH A/S, har siden 2015 kæmpet med at få eneretten over designet på gummistøvlen. Det begyndte, efter Morsø Skoimport i sin tid importerede kinesiske producerede gummistøvler. Ilse Jacobsen mente, at de lignede hendes til forveksling, og derfor krænkede hendes rettigheder. Det skriver Finans.

De to konkurrenter har allerede været i både Sø- og Handelsretten og Vestre Landsret, men ingen af retsinstanserne mente, at Ilse Jacobsen havde ophavsretten til sit design.

Nu får den danske designer så chancen igen – denne gang i Højesteret.

Ifølge Finans har Ilse Jacobsen fra sagens begyndelse krævet, at Morsø Skoimport skulle betale hendes selskab 269.200 kroner og Ilse Jacobsen personligt 25.000 kroner.

Derudover krævede den danske designer, at Morsø Skoimport fik forbud mod at sælge og markedsføre gummistøvlen, og at alle allerede producerede gummistøvler skulle destrueres.

Det er ikke første gang, at den danske designer tager kampen op mod kopiering af sine velkendte gummistøvler. Tilbage i 2016 var Ilse Jacobsen Hornbæk i Sø- og Handelsretten mod Dansk Supermarked. Dengang tabte modevirksomheden dog retssagen.