Det danske modebrand Masai lancerer et genbrugssystem i samarbejde med Røde Kors.

Som en del af en større strategisk gentænkning af Masais arbejde med bæredygtighed og miljø lancerer brandet nu sit første tiltag for en grønnere verden. Det skriver modebrandet i en pressemeddelelse.

Idéen er, at Masais kunder skal kunne aflevere sit brugte Masaitøj i Masaibutikker over hele landet, hvorfra det vil blive fragtet til Røde Kors butikker og solgt på ny. Al overskuddet vil gå til Røde Kors. Udover tøjdonationerne vil Masai også fremover donere et fast beløb om året til hjælpeorganisationen.

Masai håber, at samarbejdet vil være med til at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen indenfor modebranchen.

”Vi tror på, at vores CSR-initiativer skal tage udgangspunkt i Masai, og derfor indleder vi nu et samarbejde med Røde Kors, som netop handler om holdbart design og gode kvaliteter,” forklarer Sune Bjerregaard, der er CEO hos Masai. Han siger endvidere:

”Vi har gennem vores kunder fundet ud af, at vores design har en meget lang levetid. Det er vi helt utroligt stolte af, og det ligger netop også i forlængelse af vores erklærede designfilosofi om at designe til kvinder, som lever kreative liv, hvor en style skal kunne bruges på mange måder og i lang tid.”

På grund af tidløst design samt den solide kvalitet og holdbarhed som kunderne har påpeget, ligger samarbejdet med Røde Kors altså lige til højrebenet.

Indsamlingen begynder primo oktober 2019.