Rains vinder kopisag mod Zara-ejer

Der er langt om længe faldet dom i en kopisag mellem den danske modevirksomhed Rains og verdens største modekoncern, Inditex.

Det er nu tre år siden, at retssagen mellem danske Rains og Inditex begyndte. Den danske regntøjsvirksomhed lagde i 2017 nemlig sag an mod modegiganten, fordi de mente, at modekæden Zara har kopieret deres design.

Sø- og Handelsretten er tilsyneladende enige med Rains, idet der i dag er faldet dom i sagen, der går til Rains fordel. Det skriver Rains i en pressemeddelelse. 

Rains har nemlig vundet retssagen mod Inditex, hvor retten har sagt, at Zara har lavet så en ’nærgående efterligning’ af flere regnjakker, at Rains’ rettigheder er blevet krænket efter markedsføringsloven.

Ifølge en pressemeddelelse fra Rains opfordrer medstifter og forretningsudvikler, Daniel Brix Hesselager, nu andre modevirksomheder til at tage kopikampen op.

”Vi ville vise, at globale giganter ikke uhindret kan stjæle design og overtræde rettigheder som en del af deres forretningsmodel. Vi er vidende om, at mange professionelle både i og uden for modebranchen har ventet spændt på resultat af denne retssag for potentielt at følge i vores fodspor,” lyder det fra ham.

I pressemeddelelsen fremgår det også, at Inditex skal betale et endnu ukendt beløb i kompensation for at have tabt retssagen.

Foto: Pexels