Shaping New Tomorrow går ind på skomarkedet i samarbejde med det københavnske skobrand Arkk Copenhagen. Med afsæt i en stigende efterspørgsel på stilrene sko i Shaping New Tomorrows butikker, er der sat gang i udviklingen af sneakers med udgangspunkt i løbeskoens komfort.

Shaping New Tomorrow og Arkk Copenhagen har kastet sig over en co-produktion. Til efteråret munder det parløb ud i lanceringen af Shaping New Tomorrows første sko i form af en nytænkning af den klassiske lædersneaker.

Med sit første skodesign føjer Shaping New Tomorrow til efteråret en ny produktkategori til sortimentet, når nyfortolkningen af den klassiske lædersneaker rammer detailhandelen i en sort og hvid model. Bag det klassiske udtryk gemmer sig avanceret teknologi, som på flere områder gør skoen til en hybrid mellem en løbesko og en mere klassisk herresko:

”Vi har længe gerne ville løfte vores sortiment med klassiske, stilrene sko, der inkorporerer funktionalitet fra løbesko, men det ret komplekst at udvikle en så speciel sko, som vi har ønsket. Derfor startede vi allerede for flere år siden en dialog med Arkk Copenhagen om sammen at udvikle en sko, der ligesom vores øvrige produkter gør op med konventionerne,” siger produktionsdirektør Christoffer Bak hos Shaping New Tomorrow.

Integrerer unik teknologi
Sålen er udviklet over to år og bygger på en hybrid mellem den traditionelle, faste gummisål fra en business-sneaker og fleksibilitet fra løbesko. Bag en ydre skal af gummi er der tilføjet et stort stykke ekstra, blødt materiale, der gør sålen stødabsorberende og fjedrende. Herudover er sålen inde i selve skoen udviklet i en unik kombination af memory foam i to forskellige hårdheder, såkaldt dual density-teknologi, således at både ydre- og indersål bidrager med maskimal komfort.

Kreativ direktør Kasper Høj Rasmussen (t.v.) og adm. direktør Thomas Refdahl (t.h.) stiftede Arkk Copenhagen i 2014.

”Ser du på teknologien, vi har bygget ind i vores sneakers, så finder du reelt teknologi, der ikke er lavet før. Sammen har vi investeret uhyre mange timer og ressourcer for at få præcis den komfort og kvalitet, som begge virksomheder arbejder så målrettet for at kunne levere til markedet,” forklarer Kasper Høj Rasmussen, medstifter og kreativ direktør i Arkk Copenhagen og fortsætter.

”Selv om vi i Arkk Copenhagen har udviklet og designet vores egne sko i ni år, så er det faktisk første gang, vi er i markedet med en klassisk, business-sneaker. Så det er naturligvis stærkt tilfredsstillende, at vi sammen med Shaping New Tomorrow har skabt noget, der reelt nytænker lige præcis den genre af sneakers,” tilføjer han.

De nye sneakers bliver sat til salg i de to modeselskabers respektive butikker og netbutikker til efteråret.

Foto: PR