H&Ms velgørenhedsfond sætter fokus på finansiel inklusion og hjælper med at nedbryde de barrierer, som kvindelige iværksættere overalt i verden står overfor.

På trods af at FN anser finansiel inklusion som en vigtig drivkraft for at opnå flere af verdensmålene inden 2030, mærker kvinder overalt i verdenen konsekvenserne af en manglende adgang til finansiering.

Derfor blev nogle af verdens førerende investorer og venture capital-firmaer for nyligt præsenteret for en investeringsmulighed – nemlig den fiktive startupvirksomhed ’Unfounded Ltd’. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra H&M Foundation.

Med 330 mia. USD i potentiel årlig global omsætning repræsenterer ‘Unfounded Ltd’ det tabte potentiale i kvindelige iværksættere. Kvinder udgør selvsagt halvdelen af verdens befolkning, men alligevel modtager de kvindelige iværksættere og deres iværksættervirksomheder kun omkring 3 procent af den samlede globale investeringsvolumen – og det betyder, at investorer går glip af, hvad der kunne blive den næste store forretning.

H&M Foundation mener derfor, at sagen lige nu er vigtigere end nogensinde.

”Med mindre end 10 år tilbage, før FN’s verdensmål skal være nået, er det på tide at sætte fokus på finansiel inklusion som drivkraft for positive forandringer for kvinder og nationale økonomier. Ved at tale investorernes sprog ønsker vi at nå de individer, som træffer beslutningerne og foretager investeringerne. ’Unfounded Ltd’ skal hjælpe med at nedbryde de barrierer, som kvindelige iværksættere står overfor, når det kommer til adgang til finansiering,” fortæller Diana Amini, Global Manager i H&M Foundation.

Initiativet er skabt gennem H&M Foundations samarbejde med organisationen Care.

”Vi ved, at finansiel inklusion er en af de bedste måder at bryde fattigdomscyklussen på. Sammen med H&M Foundation har vi med træning og adgang til finansiering støttet 5.000 kvindelige iværksættere i Etiopien, hvilket har resulteret i en indkomststigning på 500 procent for kvinderne. Investering i kvinder har både finansielle og sociale fordele, og jo før investorer indser dette, jo bedre, ” udtaler Reintje van Haeringen, Chief Executive i Care Holland, i pressemeddelelsen.

Siden 2014 har H&M Foundation samarbejdet med Care og har indtil nu støttet 167.500 kvinder i lavindkomstsamfund med at starte og drive deres egne virksomheder. H&M Foundation har indtil videre doneret tæt på 15 millioner USD til Cares arbejde for kønsligestilling.