Bastante Textile har med sine nye blazere lavet af stofrester fra møbelindustrien taget et skridt i retningen af en mere bæredygtig tekstilindustri. “Det er vigtigt for os at opbygge et mærke, som udelukkende bruger eksisterende ressourcer,” siger stifterne bag.

Blazere lavet af rester fra møbelproduktion? Hvorfor ikke, synes at have været tanken bag for stifterne af Bastante Textile, Aud Elin Omholt og Grete Roer, der forsøger at udfordre den traditionelle blazer med deres forretningsmodel, som har fokus på lokal produktion og overskudsmaterialer. Det skriver mediet Switch.

Blazerne bliver lavet af stofrester fra norsk møbelproduktion, og initiativet er sat i søen for at reducere tekstilbranchens klimaudslip, samt ønsket om at gøre forbrugerne opmærksomme på, at de skal passe på det, de allerede har.

”Da vi først legede med tanken om at skabe noget nyt, var det vigtigt for os at opbygge et mærke, som udelukkende bruger eksisterende ressourcer. På den måde kan vi stå inde for det, vi gør og være levedygtige i 2022 og årene fremover,” siger grundlæggerne Aud Elin Omholt og Grete Roer, som begge er uddannede økonomer.

Foto: Bastante Textile

Bastante Textile opstod for et år siden, og siden begyndelsen har virksomheden modtaget stofrester fra den norske møbelproducent Slettvoll.

”Møbeltekstiler er meget slidstærke. Stoffet bruges normalt til sofaer og stole med lang holdbarhed – noget som også styrker det tidløse i og kvaliteten af blazerne,” siger stifterne bag, og netop det cirkulære kombineret med det lokale var fra starten en vigtig faktor for dem.

”Vi ved, at uanset hvordan man producerer nyt tøj, så kan det ikke kaldes bæredygtigt, så længe produktionen bidrager til øget efterspørgsel efter nye materialer og ressourcer. Vores mål er derfor at producere på efterspørgsel og at producere lokalt for ikke at skulle have et stort varelager,” forklarer Aud Elin Omholt og Grete Roer.

Blazerne bliver designet, udviklet og produceret i Oslo, så hele værdikæden er norsk.

Foto: Bastante Textile