Nyt CO2-initiativ skal skabe lige vilkår i branchen

Et logistikfirma indgår et samarbejde med International Apparel Federation med henblik på at give mode- og livsstilsbranchen en fælles standard for bæredygtighed i distributionskæden.

 Bæredygtighed er de seneste år gået hen og blevet et buzzword i modebranchen, og i takt med den voksende opmærksomhed fra både brands, butikker og forbrugere er frygten for at ende ud i greenwashing blevet en realitet.

Det er derfor altafgørende, at virksomheder omsætter ord til handling – og det kan være vanskeligt, når bæredygtighed kan være en svær størrelse at definere, forstå og måle.

Det er noget, som logistikfirmaet Greenway Logistics og International Apparel Federation nu vil hjælpe mode- og livsstilsbranchen med gennem initiativet CO2 Improve. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

”Modeindustriens distributionskæde dækker hele kloden, hvilket resulterer i, at det logistiske aftryk har et højt forureningsniveau. Med voksende opmærksomhed fra forbrugerne, regeringer og NGO’er er individuelle virksomheder nu villige til at reducere deres udledning af CO2, men der er dog stadig mange virksomheder, som har svært ved dette. Nu hvor fremtidige CO2-afgifter ligger og truer, er det vigtigt for enhver virksomhed at vide, hvor de står, og hvordan man reducerer sit aftryk,” forklarer Han Bekke, direktør for International Apparel Federation, i pressemeddelelsen.

International Apparel Federation samler aktører i mode- og tekstilbranchen overalt i verden med formålet om at skabe en smartere, stærkere og mere bæredygtighed distributionskæde.

 


Vil skabe ro i kaos

Det nye initiativ er tiltænkt til at skabe ro i det kaos, der er i modebranchen, hvad angår det uendelige antal af certifikater, labels og tiltag, hvor alle brands og forhandlere har hver deres individuelle evalueringsmetoder og mål.

CO2 Improve-initiativet vil derfor sikre en standardisering af CO2-rapporteringen for dermed at skabe lige vilkår for den globale mode- og livsstilsbranche i kampen om at reducere klimaaftrykket i hele logistikkæden.

”IAF (International Apparel Federation, red.) har skabt sit CO2-forbedringsinitiativ på en måde, der vil hjælpe stort set alle mode- og livsstilsvirksomheder med at reducere CO2-aftrykket ved at tilbyde praktisk, hands-on support. IAF tilbyder sine medlemsforeninger en række løsninger, der hjælper deres medlemsfirmaer med at måle og derefter reducere deres CO2-niveau i logistikken gennem individuelle aktioner og især gennem kollektive samarbejdskoncepter,” slutter direktør i Greenway Logistics, Frank Buchmann.

Greenway Logistics tilbyder kollektive ordninger for brancheorganisationer inden for logistikrådgivning og kommer med innovative løsninger til logistikprocesser indenfor blandt andet mode- og tekstilbranchen.

 

Frank Buchmann

 

Foto: Greenway Logistics