På showkalenderen:

Rabens Saloner

Rabens Saloner

Skrevet af Pernille Maibom Christensen

Birgitte Raben

Kreativ direktør i og stifter af Rabens Saloner

Birgitte Raben

Hvorfor har I show under modeugen?

Vi har i mange år støttet op om messerne under mode­ugen. Men sidste sæson var tiden inde til at tage det et skridt videre med et show under Copenhagen Fashion Week. Vi tror på én samlet skandinavisk mode­uge og modeugens bæredygtige profil, og vi ønsker at være en ansvarlig partner. Dertil er det et vigtigt skridt for brandet, idet vi har en ambition om at positionere Rabens Saloner endnu stærkere på den internationale modescene. Netop det kan et show hjælpe os med. Det var vores første show i sommeren 2020 et bevis på, hvor vi blandt andet landede to nye store kunder, KaDeWe og Moda Operandi.

Hvad synes I om modeugens digitale format?

Vi kan godt lide det digitale format. Vores SS 21-præsentation var også digital, så vi har prøvet det før. Med det digitale format kan vi dele vores præsentation med rigtig mange, og det er dermed en mulighed for os for at komme endnu længere ud med vores kollektion. Det er vigtigt for os, at vi har mulighed for at gøre noget, som kan bevare vores internationale fokus, nu hvor grænserne er lukkede. Den eneste ulempe ved det digitale format er, at jeg elsker at være sammen med andre mennesker, og det kan vi ikke lige nu. Vi forsøger at få det bedste ud af det, og vi glæder os til at vise vores digitale show.

Hvad er jeres AW 21/22-kollektion inspireret af?

Vi har kaldt vores AW 21/22-kollektion ’Duality’, og vi har hentet inspiration fra den amerikanske videokunstner Bill Viola, der laver kunst med vand og farver. Vi har et stort fokus på materialer i kollektionen, hvor mønstre og teksturer leder tankerne hen på vand som eksempelvis vores tie-dye-mønster. Derudover er der en dobbelthed i kollektionen, hvor en feminin style eksempelvis har fået nogle maskuline detaljer, eller hvor en legende style er gjort praktisk.

Hvordan lever jeres kollektion op til de bæredygtige krav, som modeugen har?

Vi får produceret så mange styles som muligt i certi­ficerede materialer, og samtidig forsøger vi at mini­mere brugen af miksede metervarer. Vi stræber efter at producere styles, der har en lang levetid, vi producerer efter ordrer og går ikke ind for overproduktion. Derudover brænder vi naturligvis aldrig det tøj, der ikke bliver solgt, men donerer det i stedet til velgørenhed. Vi arbejder hele tiden med at forbedre os, og det ligger os nært, at vi konstant skal udvikle os i en mere bæredygtig retning.

”Det er vigtigt for os, at vi har mulighed for at gøre noget, som kan bevare vores internationale fokus.”