Wauw Capow
Wauw Capow
”Vores tøj må gerne larme”
Skrevet af Helene Mathiasen
I mere end 10 år har det danske børnetøjsbrand haft succes med sit farvestrålende og humoristiske univers, som især er efterspurgt i udlandet.
Louise Lundholm og Mia Risager mødte hinanden på Danmarks Designskole, og da de var færdige med deres uddannelse, var de begge blevet mødre for første gang. Sammen fandt de ud af, at meget af det børnetøj, der var på markedet, næsten havde samme stil.
“Vi syntes, at der manglede et børnetøjsbrand, som skilte sig ud fra de øvrige på markedet. Så vi besluttede at kaste os ud i livet som iværksættere, og i 2008 lancerede vi brandet Bangbang Copenhagen, som senere blev til Wauw Capow,” fortæller Louise Lundholm.
Det lykkedes brandet at komme rigtig godt fra start, idet ’tøjet solgte sig selv’, som Louise Lundholm udtrykker det:
”Vi fik hurtigt en masse henvendelser fra pressen, både i Danmark og i udlandet, hvor vi fik omtale i blandt andet Milk Magazine og Vogue Bambini. Det betød, at vi blev kontaktet af forhandlere fra hele verden, uden at vi selv behøvede at lave en masse opsøgende salg.”
I dag er USA, Mellemøsten og Holland de største markeder for Wauw Capow.
”Vi har en fin kundegruppe i Danmark, men vi er stærkest i udlandet. Vores tøj må gerne larme og skabe opmærksomhed, og det skal være ligesom at træde ind i en slikbutik, når man ser det. Og så er det vigtigt for os, at tøjet både appellerer til børnene og forældrene,” siger Louise Lundholm.
”Vi har valgt at anvende påsyede detaljer i stedet for print, fordi det gør tøjet mere taktilt og giver en 3D-effekt, hvor elementerne nærmest ’kommer ud af tøjet’”
Påsyede detaljer i stedet for print
Brandet har siden opstarten fået produceret størstedelen af kollektionen hos den samme producent i Serbien, og i modsætning til mange andre i branchen har de valgt at lave den første tilskæring i Danmark.
”Vi har valgt at anvende påsyede detaljer i stedet for print, fordi det gør tøjet mere taktilt og giver en 3D-effekt, hvor elementerne nærmest ’kommer ud af
tøjet’,” forklarer Louise Lundholm og uddyber:
”Selv om det er en dyrere proces, er det vigtigt for os, at vi selv står for den første tilskæring. På den måde har vi mulighed for at se, hvordan de påsyede detaljer fungerer, for tøjet skal kunne holde til, at børn både leger, tumler og kravler i træer.”
Sammen med Mia Risager designer Louise Lundholm selv alle elementer på tøjet, hvor inspirationen fra blandt andet rejser, kunst og tegnefilm kommer til udtryk.
”Humor er et gennemgående tema i vores kollektion. Vi er begge barnlige sjæle og elsker at skabe farvestrålende tøj med finurlige og sjove detaljer,” siger
Louise Lundholm.
Sugar on top
Overskriften for AW 21/22-kollektionen fra Wauw Capow er ‘Sugar on top’, og ifølge Louise Lundholm er der en helt særlig grund til netop dette budskab:
”Den tid, vi lever i lige nu, kan godt virke bekymrende og skræmmende, og det påvirker helt sikkert også mange børn. Vi har derfor besluttet at lave en modpol i form af en kollektion med lyse og positive farver med påsyede detaljer som små stykker slik og kæmpe sløjfer, så der kommer ekstra meget ’sukker på toppen’.” Fremtidsplanerne hos Wauw Capow byder blandt andet på endnu mere fokus på bæredygtighed.
”En stor del af kollektionen er allerede økologisk, men vi arbejder også med nogle materialer, som er svære at få gjort økologisk, såsom tyl. Bæredygtighed er en kontinuerlig proces og et vigtigt fokus for os,” lyder det afslutningsvist fra Louise Lundholm.