Den parisiske stormesse Première Vision afslører nu, at messen fra 2021 vil blive afholdt i juli i stedet for september.

Denne sæsons messeudgave af Première Vision, som er en stor tekstilmesse, er lige nu i fuld gang. Ved messens åbning den 11. februar 2020, blev det annonceret, at Première Vision fra 2021 rykker sine datoer. Det skriver det franske medie Fashionunited.fr.

Det er især sommermessen, som normalt bliver afholdt i september, der vil mærke til forandringen. Denne messe rykkes nemlig fra september til juli i 2021. Datoerne for vintermessen rykkes blot et par uger, så den fremover ligger i starten af februar i stedet for i midten af februar.

Datoændringerne sker på baggrund af en undersøgelse, som er foretaget af det franske modeinstitut l’Institut Français de la Mode hvor i alt 1765 respondenter fra både Frankrig, Spanien, Italien, Tyskland og Storbritannien har medvirket.

Undersøgelsen viste, at modeindustrien fortsat har speederen i bund, sæsonerne starter tidligere, og kollektionerne lander før i butikkerne. De medvirkende i undersøgelsen blev spurgt om, hvilke datoer der ville passe bedst for dem i forhold til indkøb af tekstiler til deres kollektioner. Her svarede omkring 70 procent af de adspurgte, at det for deres vinterkollektioner ville passe bedst med juli måned. 72 procent svarede, at det for sommerkollektionerne ville passe bedst med starten af februar i stedet for midten af februar. Derfor har Première Vision sig nødsaget til at rykke datoerne for at følge med udviklingen.

 Datoer for de næste tre messer:

Fra den 15. til 17. september 2020

Fra den 2. til 4. februar 2021

Fra den 6. til 8. juli 2021