De to tekstilmesser, Techtextil og Texprocess, vil på de kommende messer for første gang sætte fokus på udstillernes tilgang til bæredygtighed. Hertil vil der være et supplerende program med events, som også sætter fokus på emnet.

Fibre fremstillet af genbrugspolyester, biobaserede tekstiler og vandkonserverede farvnings- og efterbehandlingsprocesser er blot nogle af de tilgange og processer, som flere og flere virksomheder tager til sig for at imødekomme efterspørgslen efter mere bæredygtighed.

Derfor er det også oplagt, at de tyske messer Techtextil og Texprocess i år har bæredygtighed som tema.

Det vil være muligt at komme helt tæt på og se, hvordan udstillerne imødekommer bæredygtighed, når de demonstrerer deres tilgange og processer under messen.

Sideløbende med messerne vil der være flere forskellige events, der alle sammen vil tage udgangspunkt i bæredygtighed.

På Techtextil vil der for eksempel for første gang blive afholdt ’Techtextil Innovation Award’ i kategorien ’bæredygtighed’. Her har to virksomheder mulighed for at vinde. Vinderne vil blive fundet den første dag på messen i forbindelse med en åbningsceremoni. Under hele messen vil det være muligt for besøgende at få mere af vide om vinderne og deres projekter.

Derudover vil der blandt andet også blive afholdt ’Texprocess Forum’, hvor der tales om bæredygtighed i tekstil- og modebranchen. Her vil nogle af branchernes største spillere såsom Indorama, Lenzing, Perpetual, Kering og Zalando deltage.

Messeduoen finder sted i Frankfurt Am Main fra den 14. til den 17. maj 2019, hvor der forventes at deltage mere end 1.800 udstillere fra over 60 forskellige lande og 47.500 besøgende fra mere end 100 forskellige lande.

Du kan læse mere om Techtextil her og Texprocess her.