Børsnoterede IC Group, som er et af Danmarks største modetøjsselskaber, sælger mindre end sidste år, men årsresultatet er alligevel mere end fordoblet. Nu offentliggør virksomheden sin plan om en ny forretningsmodel.

IC Group har netop i dag offentliggjort sit regnskab fra 2017/18. TØJ sætter fokus på de væsentligste nøgletal.

IC Group sælger mindre end i sidste regnskabsperiode
IC Group, som ejer de fire brands Tiger of Sweden, By Malene Birger, Saint Tropez og Designers Remix, har netop offentliggjort sit regnskab fra perioden 2017/18.

Regnskabet viser, at IC Group sælger mindre gennem sine fire brands, end de gjorde i sidste regnskabsperiode. Omsætningen af virksomhedens fortsættende aktiviteter faldt med 9,2 procent i den nye regnskabsperiode og ender på 1.535 mio. kroner sammenlignet med sidste års regnskab, hvor resultatet lå på 1.714 mio. kroner.

Flot årsresultat for de fortsættende aktiviteter
På trods af tilbagegangen for omsætningen af de fortsættende aktiviteter, er årsresultatet for de fortsættende aktiviteter steget sammenlignet med sidste år. I regnskabsperioden 2017/18 slutter årsresultatet på 36 mio. kroner sammenlignet med sidste årsregnskab, hvor samme tal lå på 16 mio. kroner.

IC Group valgte at sælge deres mest profitable brand, Peak Performance, med virkning fra den. 29 juni i år. Den regnskabsmæssige avance ved salget udgjorde cirka 1,5 mia. kroner.

Ændret forretningsmodel
I kølvandet på salget af Peak Performance offentliggør IC Group nu, at virksomheden ønsker at ændre sin forretningsmodel. IC Group vil i fremtiden udelukkende være et børsnoteret holdingselskab, der ejer aktierne i de tilbageværende brands. Derfor ønsker IC Group fremadrettet, at opgaverne skal varetages af de enkelte selvstændige brands.

IC Group oplyser, at de vil gå efter, at transformationen af forretningsmodellen bliver færdiggjort i løbet af regnskabsåret 2019/20.

Forventninger til regnskabsperioden 2018/19
IC Group skriver i årsregnskabet, at de forventer en flad omsætningsudvikling for næste omsætningsperiode for de tilbageværende brands. Forventningen lyder på, at fremgangen primært vil ske inden for international vækst i engroshandel, og at udviklingen vil blive negativt påvirket af øgede medarbejderomkostninger samt marketing.

IC Group forventer, at der sker vækst i omsætningen hos Tiger of Sweden og Malene Birger, mens forventningerne til Designers Remix og Saint Tropez er tilbagegang i omsætningen.