Det sidste halve år har bestyrelsen hos IC-Group evalueret på, hvorvidt det hundredeprocent-ejede brand Peak Performance skal have ny ejer. Nu er beslutningen taget, og brandet er blevet solgt.

Salget af Peak Performance, som bidrager med op til halvdelen af IC Groups omsætning samt over halvdelen af driftsresultatet, er nu tilendebragt. Den nye ejer af selskabets bedst indtjenende brand, Peak Performance, bliver sportstøjsvirksomheden Amer Sports Corporation.

Bestyrelsen i IC Group er meget tilfredse med frasalget af det profilerede brand. Salget er sket til en kontantpris på 1,9 mia. kroner på gældfri basis.

Bestyrelsesformand i IC Group, Peter Thorsen, udtaler i en pressemeddelelse:

“Det har været en lang og grundig auktionsproces med mange interesserede og kvalificerede købere, som har skabt de optimale rammer for frasalget af Peak Performance. Vi har ikke blot fået den helt rigtige pris for aktivet til vores aktionærer, vi har også fundet den rigtige langsigtede nye ejer. En ejer der både har evnerne, kapaciteten og ressourcerne til at accelerere Peak Performances strategi, så brandet kan udfolde det store internationale potentiale, som vi mener det har og fortjener.”

Læs også: IC Group overvejer stadig salg af sit bedste brand

President og CEO hos Amer Sports Corporation, Heikki Takala, kommenterer yderligere:

“I overensstemmelse med vores strategi er det vores plan at vokse inden for sportstøj samt direkte-til-forbruger, hvilket vi vil gøre via opkøbet af Peak Performance, det ikoniske svenske premium brand inden for performance outerwear og streetwear. Peak Performance er et godt match til vores nuværende brandportefølje og har en stærk position inden for sports- og modetøj og desuden en betydelig andel af salg inden for sportstøj til kvinder samt direkte-til-forbruger. Med dette opkøb tager vi endnu et vigtigt skridt mod vores langsigtede mål om at opnå en omsætning på over 1,5 mia. euro inden for sportstøj.”

Administrerende direktør hos IC Group, Alexander Martensen-Larsen, er optimistisk omkring fremtiden efter millardsalget:

“Vi har positive pengestrømme, giver overskud og er generelt veldrevne. Vi har heller ingen gæld. Så vi er fuldt ud i stand til at investere det, der skal til, i vores mærker,” siger han til Børsen.

Transaktionen mellem de to parter forventes endelig gennemført den 30. juni 2018. IC Group vil, i en periode på 6-12 måneder efter gennemførelsen af salget, fortsat levere serviceydelser til Peak Performance på omkostningsdækket basis.