Tekstilbranchen er ved at kravle tilbage efter en skidt start på året. Omvendt har detailhandlen løftet salget af tekstiler og beklædning.

Efter et dyk i den varme sommermåned juli steg detailomsætningsindekset for salg af beklædning med videre med 1,1 procent i august. Det generelle detailsalg i august 2018 var 2,2 procent højere end i august 2017. Det viser tal om detailomsætningsindekset fra Danmarks Statistik, som blev offentliggjort tirsdag den 25. september.

”Med tirsdagens tal er detailsalget kommet tilbage efter et par måneder med en svagere udvikling. Overordnet har detailsalget været ganske pænt stigende gennem 2018, og med væksten i august er det nuværende niveau for detailsalget 2-3 procent højere end for et år siden,” skriver Jonas Spendrup Meyer, økonom i Dansk Erhverv, i en kommentar på Dansk Erhvervs hjemmeside.

En analyse fra DI Handel viser, at omsætningen i detailhandlen er kommet godt igen i andet kvartal af 2018 efter et sløjt første kvartal. Væksten for detailhandlen ligger på omkring fem procent i forhold til samme periode sidste år. Den er blandt andet hjulpet af fremgang inden for detailhandlen med tekstiler og husholdningsartikler.

Analysen viser yderligere, at omsætningen inden for detailhandel med tekstil og beklædning er steget i andet kvartal af 2018 sammenlignet med samme kvartal sidste år. Kategorierne ’Detailhandel med tekstiler og husholdningsudstyr mv.’ og ’Detailhandel med beklædning og fodtøj’ er begge steget – henholdsvis med 10,7 og 1,6 procent.

De nye tal viser således, at detailhandlen med tekstiler og beklædning i øjeblikket mærker fremgang. Samme fremgang er der dog ikke at spore i tekstilbranchen. Omsætningen i tekstilbranchen mærkede et dyk i de første måneder af 2018, og årsniveauet for juli lå på cirka 6,5 mia. kroner mod et niveau på 7 mia. kroner i starten af 2018. Det viser en anden analyse fra DI Handel.

Det indlandske salg inden for tekstilbranchen arbejder sig fortsat stille og roligt fremad og ligger nu på 2,65 mia. kroner, selv om der fortsat er et stykke vej op til de 2,8 mia. kroner i starten af året. Eksporten har en mere jævn udvikling, og årsniveauet ligger på cirka 4,1 mia. kroner.