TØJ har talt med den nyligt uddannede designer, Mia Dalsgaard, der med sin første kollektion rammer plet på kombinationen mellem elegance og streetwear. Designeren har allerede haft sine styles i en international kampagne, og hun har store ambitioner for fremtiden.

Hvordan startede din drøm om at blive designer?

Min drøm startede allerede, da jeg var teenager. Jeg har altid været et meget kreativt væsen, der altid har villet kreere smukke ting. Jeg er en person, der har undersøgt alt indenfor det kreative – blandt andet madlavning, frisørfaget og grafisk design. Da jeg var mindre, havde jeg også en bedste veninde, som var rigtig god til at sy. Jeg fik hende til at sy tøj til mig, fordi jeg elskede at style mig selv og at være pæn og anderledes. Da jeg blev teenager, gad hun ikke sy flere skøre ting til mig, og jeg lærte derfor selv at sy. Jeg har derfor været igennem en lang proces, hvor jeg skulle finde ud af, hvilken vej jeg skulle gå. Jeg fandt ud af, at jeg blev glad af at designe smukke styles, og herfra gik drømmen på, at jeg en dag skulle leve af at designe tøj.

Hvorfra har du hentet inspiration til din første kollektion?

Min første kollektion er inspireret af roser – deres organiske former, smukke farver og udtryk. Roser er smukke og delikate, men har stærke stilke og skarpe torne til at beskytte sig, hvilket jeg synes er inspirerende på mange måder. Det er også her navnet på kollektionen udspringer fra: Roses Walking. Herudover har jeg også haft en mere teknisk inspiration i form af håndlavet udsmykning på mine styles i kollektionen. Her undersøgte jeg perlesyning, håndvævning og broderi, som skulle være med til at give kollektionen sit elegante udtryk.

Formålet med kollektionen har været at designe smukke og elegante styles med en streetwear kombination, som er henvendt til stærke og moderigtige kvinder.

Hvordan føles det at se, at dine design allerede nu er blevet brugt i internationale kampagner (Nakedcph x Adidas)?

Det føles godt! Det skete midt i eksamensperioden, hvor jeg brugte dag og nat på systuen for at færdiggøre min kollektion. Jeg nåede lige akkurat at sy kjolerne færdige, så de kunne komme til København og blive brugt på photoshoot. Det var et kæmpestort skulderklap, som jeg havde brug for lige på det tidspunkt. Derudover er det virkelig fedt, at det er i en Nakedcph x Adidas kampagne, at mine styles er blevet brugt. Min kollektion er jo lige præcis tiltænkt det miljø.

Hvor håber du, at du karrieremæssigt er om 5 år?

Jeg håber, at jeg er i fuld sving som selvstændig, hvor der bliver designet smukke og fede styles, der kan gøre en masse kvinder glade.

Hvad skal der ske nu?

Jeg er netop, sammen med flere designere, gået i gang med at opstarte vores eget brand. Vi har gode egenskaber hver især og kan sammen skabe design, der udtrykker romantisk streetwear, som er vores fælles passion.