Co-founder og udviklingsdirektør hos Shaping New Tomorrow kalder den nye profil for et scoop.

Med en designkarriere hos kendte sportsbrands som Nike, Reebok, Under Armour og senest Hummel skal Martin Davis-Skjøth være med til at forene det stilede herretøj og sportverdenens komfort og fleksibilitet hos det fremadstormende modebrand Shaping New Tomorrow.

”Martin har en ret unik profil, set fra en virksomhed, som vores. Han kommer med sportsvinklen på materialer i forhold til performance og tilskæring, materialevalg og design, men er også klassisk. Når vi taler innovation og mulighederne, der bl.a. er i nye hybridmateriale, har han mere erfaring end nogen anden i virksomheden. Så han får en central rolle i, hvordan vi arbejder med både nye designfeatures og fortsætter med at udvikle vores egne materialer,” siger Christoffer Bak, der er Co-founder og udviklingsdirektør hos Shaping New Tomorrow.

 

En materialerevolution er på vej

Martin Davis-Skjøth er oprindeligt uddannet klassisk herretøjsskrædder i London og kommer til Shaping New Tomorrow efter mere end 25 års erfaring hos globale sportsbrands.

Han ser en stærk trend i branchen, hvor tøj skal kunne mere og andet, end det har kunnet hidtil. Derfor ser han store muligheder ved at være firstmover på nogle af de nye materialer, der kan være med til at revolutionere modebranchen såsom genanvendelighed samt nye, mindre miljøbelastende hybridmaterialer.

”Vi kommer til at se, at genanvendte materialer flytter ind i tøjet i hidtil uset grad i de kommende år. Både i form af genanvendelig uld, polyester, elastan med videre. Men også i form af for eksempel fødevareaffald som del af materialer, eller i form af bakterier som tøjfarve,” forklarer Martin Davis-Skjøth og uddyber:

”Vi står over for et gennembrud for nye materialer skabt af bionedbrydelige materialer. Det vil vende industrien på hovedet for altid. Se bare, hvordan amerikanske Whole Foods laver alt butiksinteriør i genanvendelige materialer. Vores vision er at gøre det samme med tøjet, selv om det stadig er early days. Det er en megatrend, som Shaping New Tomorrow allerede er en aktiv del af.”

Ifølge Martin Davis-Skjøth sker der i øjeblikket markante fremskridt på området. Et godt eksempel er Aarhus-virksomheden Pond, der arbejder med at erstatte oliebaserede plastmaterialer med bioplast lavet af planter. I modebranchen er polyester en hovedingrediens i meget tøj, og her vil adgangen til biologisknedbrydelig polyester være et stort skridt rent klimamæssigt.

Shaping New Tomorrow har de seneste år udviklet en kollektion af genanvendte, hightech polyesterfibre udtjente plastflasker. Men modevirksomheden bruger også rester fra produktionen i butiksinteriør og møbler i butikkerne i Danmark og Tyskland.

”Generelt prøver vi at spille med ind på den grønne omstilling både i materialevalg og i vores tilgang til slow fashion. Det vi laver, skal blive mere bæredygtigt. Det kræver, at vi hele tiden udfordrer os selv på materialeudvikling og er villige til at investere – reelt være ret dogmatiske omkring genanvendelse i hele tilgangen til design, innovation og hvordan vi kan tænke nyt i butikkerne,” lyder det fra Christoffer Bak.

 

Foto: Martin Davis-Skjøth, Shaping New Tomorrow