For at tage en større bid af luksusmarkedet og bedre kunne konkurrere med europæiske konglomerater, opkøber amerikanske designer Michael Kors det italienske modehus Gianni Versace for et svimlende højt beløb.  

Den amerikanske designer Michael Kors køber det italienske modehus Gianni Versace for 1,83 mia. euro. Det svarer til op mod 14 mia. kroner.

For at tage en større del af luksusmarkedet kommer aftalen om købet efter, at Michael Kors i juli 2017 også opkøbte skoproducenten Jimmy Choo. Konkurrenter til Michael Kors fra USA som PVH Corporation og Tapestry forsøger også at udvide deres repertoire af luksusbrand for bedre at kunne konkurrere med de europæiske konglomerater, der dominerer markedet.

I en pressemeddelelse præsenterer Michael Kors Holdings, som omdøbes til Capri Holdings, sine planer om at øge antallet af Versace-butikker fra omkring 200 til 300.

”Siden jeg sluttede mig til Versace for over to år siden, har vores fokus været på at overlevere virksomhedens arv og stærke brand. Donatellas, kreativ direktør for Versace, vision har ledt til fortsat vækst og succes for vores brand. Jeg ser frem til samarbejdet med Capri Holdings, som jeg tror på kan accelerere vores globale vækst,” fortæller Jonathan Akeroyd, adm. direktør for Versace i en pressemeddelelse til Business of Fashion.

Under det nye samarbejde forsætter John D. Idol som adm. direktør for Capri Holdings og Michael Kors-brandet, og Jonathan Akeroyd som adm. direktør for Versace og Donatella Versace.

Versace er de seneste år blevet drevet af Donatella Versace siden hendes brors død.