Efter ni år med egen butik på Købmagergade i København har den amerikanske tøjkæde Abercrombie & Fitch nu drejet nøglen om.

Den amerikanske tøjkæde Abercrombie & Fitch åbnede med stor bevågenhed sin første butik i Danmark tilbage i 2010.

Men efter flere år med svigtende salg har kæden nu definitivt opgivet det danske marked og drejede i marts 2019 nøglen om i flagskibsbutikken på Købmagergade i København. Det skriver Børsen.

Tøjkæden landede i 2017/18-regnskabet et beskedent overskud, men i det seneste årsregnskab ender virksomheden med et underskud på over 26 mio. kroner. Ifølge årsregnskabet er det nedlukningen af flagskibsbutikken, der er en del af årsagen til det ekstreme underskud. Abercrombie & Fitch har nemlig måtte betale 22 mio. kroner for at komme ud af lejekontrakten på Købmagergade.

Børsen har forsøgt at få en kommentar fra den danske adm. direktør, Karin Anna Kristina Möllerström, men uden held. Det amerikanske moderselskab har derimod sendt et skriftligt svar til mediet, hvori de skriver, at kunder i Danmark stadigvæk kan handle Abercrombie & Fitch online og via salgspartnere, der leverer til Danmark.