Modevirksomheden B&C Textiler A/S må lukke og slukke efter 40 år i branchen. Den 10. maj 2019 har selskabet indgivet sin konkursbegæring til skifteretten i Sønderborg.

Der er endnu en gang kedeligt nyt om danske modevirksomheder, der ser sig nødsaget til at dreje nøglen om. Forleden var det CNS Group, der måtte indgive konkursbegæring til skifteretten i Kolding.

I dag, den 10. maj 2019, er det modevirksomheden B&C Textiler, der må erkende, at de efter 40 år i branchen er nødt til at lukke og slukke. Det udtaler ejerne bag virksomheden, Claus Zink og René Toft, i en pressemeddelelse.

Den største årsag til konkursbegæringen skal vi finde hos vores naboer mod vest.

”Der er flere årsager til, at vi er kommet dertil, men hovedårsagen skal ses i lyset af den fortsatte Brexit-usikkerhed og den store negative påvirkning, dette har påført B&C i UK, som er B&C’s største marked,” skriver de to ejere.

Selv om det er med stor ærgrelse og vemod at lukke forretningen, så er Claus Zink og René Toft alligevel optimistiske for fremtiden:

”På det personlige plan er vi kede af, at vi må sige farvel til trofaste og dedikerede medarbejdere, som har været en stor del af B&C i mange år. Vi er dog sikre på, at hvor der lukkes en dør, åbnes der en ny.”

 

Arbejder på videreførelse

I tiden op til konkursen har virksomheden arbejdet intenst på at få selskabets plus-size brand, Adia Fashion, ført videre. Noget, som de forventer falder på plads inden for de næste dage.

Plus-size brandet er, ifølge ledelsen, på meget kort tid blevet et stærkt brand i plus-size segmentet og har fundet vej til mange pigers garderobe. Derfor håber de også, at brandet bliver videreført.

”Vi tror på, at en ny ejer vil kunne videreføre den positive udvikling, som Adia Fashion er i,” skriver Claus Zink og René Toft.

Udover plus-size brandet Adia Fashion ejede B&C Textiler også Intown Fashion og Soft B.