“Vores planer er at få vores første forhandlere på. Vi er også i fuld gang med at udvide kollektionen.” Sådan siger stifter og CEO for Copenhagen Cartel, Katrine Lee Larsen, der har fået sat skub i virksomhedens udvikling efter sin medvirken i DR-programmet Løvens Hule. 

At medvirke i iværksætter- og investorprogrammet Løvens Hule på DR1 har givet det danske bade- og sportstøjsbrand Copenhagen Cartel kapital og adgang til værdifuld sparring og ressourcer. I programmet valgte forretningsmand Christian Arnstedt at investere 700.000 kroner i Copenhagen Cartel og hermed opnå en ejerandel på 20 procent.

Copenhagen Cartels speciale er at genanvende gamle fiskenet fra verdenshavene og lave dem om til nye tekstiler til badetøj og sportstøj. Da direktør Katrine Lee Larsen stiftede Copenhagen Cartel i 2019, var det med formålet om at kunne bidrage til at rense havene for plastik og dermed bevare dyre- og planteliv under bølgerne.

TØJ – Fashion & Business Trends har spurgt stifter og CEO Katrine Lee Larsen om investeringens betydning og fremtidsplanerne for Copenhagen Cartel.

 

Hvad betyder det for dit brand, at du nu har fået Christian Arnstedt med som investor?

“Helt lavpraktisk betyder det, at vi kan skalere hurtigere, da vi både får et kapitalindskud, men også adgang til en masse brugbare og værdifulde ressourcer. Vi har fået adgang til Christians team, som er specialister inden for især e-commerce. Fordi vi er blevet en del af Blazar-familien (Christians virksomhed), sammen med en masse andre seje startups, så har vi tilsammen tilpas stor volumen til pludselig at have forhandlingskraft eksempelvis i forhold til logistik og lagerpriser. På den måde har det givet et massivt løft på den mere operationelle og organisatoriske front.

En anden ting, som samarbejdet med Christian har haft betydning for, er, at jeg får værdifuld sparring, både med Christian men også med de andre brands. Vi er netop gået i gang med vores spæde forhandlerstrategi, og der har jeg kunnet trække på en masse knowhow og erfaringer fra de andre brands, som har gjort, at jeg står stærkere. Som iværksætter føles det ofte som om, man skal være god til det hele – det er umuligt, hvorfor det er mere værdifuldt end penge at få adgang til denne sparring.”

 

Hvad I har arbejdet på, siden I var med i Løvens Hule?

“I vores kontrakt med DR må vi faktisk slet ikke kommentere på kommercielle ting som salg og trafik. Det, jeg kan sige, er, at det har gavnet vores brand positivt at blive eksponeret på national TV i bedste sendetid. Det er jeg meget taknemmelig for.”

 

Hvilke planer har I for Copenhagen Cartel i fremtiden? 

“Vores planer er at få vores første forhandlere på. Det er en spændende rejse, og jeg glæder mig til, at flere kan få lov til at se, mærke og føle vores produkter. Det kan nemlig godt være lidt svært at forestille sig, hvordan genanvendt plast fra havet mærkes mod huden. Vi regner med at have vores første 10 forhandlere spredt ud over Danmark til foråret 2021 – alle med det til fælles, at de sætter bæredygtighed højt.

Yderligere kommer vi til at have vores egen butik i København, så snart corona tillader det. Vi havde en pop-up butik i sommeren 2020, hvor jeg lærte vigtigheden i, at vores kunder kunne se, mærke og prøve produkterne, og samtidig kunne jeg interagere med dem. Vi fik meget værdifuld feedback, som jeg desværre ikke får online. Derfor er det vigtigt for os med et fysisk space. Vi leger også med tanken om udlandet, men for nu tror jeg lige, vi bliver helt skarpe på vores hjemmemarked i Danmark.

Vi er også i fuld gang med at udvide kollektionen. Vi har netop lanceret sportstøj/yogatøj til kvinder lavet af samme materiale, samt en unisex casual-kollektion, så mændene også kan være med på bølgen. Vores næste lancering bliver sportstøj og badetøj til mænd, og det glæder vi os meget til. Vi er konstant i gang med at produktudvikle samt teste nye bæredygtige materialer. Jeg har indgået samarbejde med forskellige videnscentre i Danmark, som netop skal hjælpe på denne front.”

 

Foto: Copenhagen Cartel

Foto øverst: Christian Arnstedt og Katrine Lee Andersen, Copenhagen Cartel