Det danske modebrand Kokoon annoncerer et opgør med modebranchens sæsonhjul og sætter sin kollektion for SS 21 på pause. ”2021 skal være dedikeret til stille refleksion og tid til at revurdere vores vej og filosofi for de næste ti år,” skriver brandet.

I løbet af de seneste ti år har det danske modebrand Kokoon skabt unikke silke design til kvalitetsbevidste kvinder, hvilket har gjort, at mærket er vokset til en solid og succesrig forretning.

Nu annoncerer brandet, at de har valgt at tage en pause for at finde tilbage til sine rødder og genfinde sine kerneværdier, og det første skridt på denne vej er at springe SS 21-kollektionen over. Det skriver Kokoon i en pressemeddelelse.

Modebrandet vender herefter tilbage i et nyt format, hvor enkelthed og fokus bliver de to nøgleord. Ord, som definerer Kokoon, men som modebranchens nuværende hastighed og setup ikke tillader.

”2021 skal være dedikeret til stille refleksion og tid til at revurdere vores vej og filosofi for de næste ti år. Jeg grundlagde mærket baseret på en idé om tidløshed og bæredygtighed, men med vores succes er vi gradvist blevet en del af hamsterhjulet ved at producere fire kollektioner om året. Det hurtige tempo gør, at vi oftere må gå på kompromis med mere miljøvenlige valg som for eksempel at fragte med fly fremfor skib. Vi føler os begrænset af branchens normer og forventninger, og vi længes efter mere frihed,” lyder det fra modebrandets grundlægger og kreative direktør, Nanna Søbirk, i pressemeddelelsen.

2021-pausen skal give den kreative direktør mere tid til at nulstille præmissen for mærket, inden det vender tilbage på Kokoons egne vilkår med nye projekter.

”Vi mener, at vi allerede har designet den bedste version af wardrobe essentials, og det vil vi meget hellere fokusere på i stedet for konstant at skulle finde på nye design. I særdeleshed når vi har kunder, der stadig værdsætter styles fra vores første kollektion – klassiske styles, der er lige så relevante her ti år senere,” siger Nanna Søbirk og tilføjer:

”Vores verden kræver konstant nyheder, og det er hverken bæredygtigt for os som mennesker eller for vores pressede planet.”

Brandet oplyser i pressemeddelelsen, at det stadigvæk vil være muligt at købe Kokoons styles, selv om der ikke kommer en SS 21-kollektion.

Foto: Kokoon