Det nye, bæredygtige modebrand Echte har netop lanceret egen webshop og sin første kollektion. Nu modtager brandet Svanemærket for sine denim styles.

Det bæredygtige modebrand Echte har netop lanceret sin første kollektion. Det vil ikke kun være Oeko-tex Standard 100 certificeringen, der vil kunne ses på det nylancerede tøj. Echte har nemlig for nyligt modtaget Svanemærket for sine denim styles i brandets første kollektion.

”Echte udvikler ukomplicerede styles til den moderne kvinde. En kvinde, der hverken ønsker at gå på kompromis med æstetik, fit eller produktionsforhold. Derfor er vi utrolig stolte over, at vores denim modtager den anerkendelse, der følger Svanemærket,” fortæller adm. direktør hos Echte, Cecilia Winther, i en pressemeddelelse.

Med et større fokus på bæredygtighed end nogensinde før er det dog stadigvæk en sjældenhed, at et modebrand modtager Svanemærket. Faktisk findes der kun to brands i Danmark, der har fået den skrappe certificering, hvor Echte nu er et af dem.

”Der er større fokus på bæredygtig mode end nogensinde før. Og vi er glade for, at Echte har valgt at blive certificeret med Svanemærket. Svanemærket er et stærkt redskab, fordi det ser på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs – til gavn for både mennesker, miljø og jordens ressourcer,” siger Martin Fabiansen, der er direktør hos Miljømærkning Danmark.

Hos Echte håber man også, at der er flere i modebranchen, der vil følge det bæredygtige brand og gå efter at blive Svanemærket.

”Vi håber, at certificeringen kan inspirere andre i branchen til at gå samme vej. Selv er vi slet ikke færdige med at blive bedre. For hver Echte-kollektion ønsker vi at bruge mere økologisk bomuld og Ecovero. Det er desuden en målsætning at udskifte alt emballage til bionedbrydeligt plastmateriale. We are working in progress,” afslutter Cecilia Winther.