Det danske skobrand Ecco har udviklet en ny teknologi, der gør garvning af læder mere miljøvenligt. Teknologien hedder DriTan.

Processen til at garve læder kræver store mængder vand – en ressource, vi alle gerne vil værne om. Derfor har det danske skobrand Ecco udviklet en ny teknologi, DriTan, der gør det muligt at garve læder med en lavere mængde vand.

Det har taget fem år at udvikle teknologien, og Ecco mener, at den vil være med til revolutionere læderindustrien. Man har forsøgt at udnytte den fugt, der allerede eksisterer i et skind, for derved at mindske den mængde vand processen normalt ville have brugt.

Konkret vil den nye teknologi resultere i, at man sparer 20 liter vand pr. skind, der garves, hvilket er en besparelse på mere end 25 mio. liter vand om året. Den besparelse svarer til drikkevand til 9.000 mennesker årligt ifølge organisationen WHO’s tal.

I første omgang holder Ecco teknologien i eget regi, men håber på sigt at kunne dele teknologien på verdensplan.

“Vi håber, vi kan finde måder at dele vores nye teknologi med vores partnere og industrien på verdensplan. Først skal vi lære, hvordan det fungerer in-house,” udtaler Thomas Gøgsig, der er Chef for Anvendt Videnskab hos Ecco, i en pressemeddelelse.