”I fremtiden skal vi være tættere på markedet samt agere hurtigere over for forbrugerne.” Det fortæller Steen Borgholm, adm. direktør i Ecco, som snart står klar med en spritny testfabrik på dansk jord.

Den familieejede skokoncern Ecco er nu efter 20 år med skoproduktion uden for Danmark, klar med en testfabrik i Sønderjylland. Det oplyser Jyllands-Posten.

Ecco har i dag produktion på egne fabrikker i Kina, Portugal, Slovakiet, Indonesien, Thailand og Vietnam. Det er hele to årtier siden, at der sidst var produktion ved hovedsædet i Bredebro.

Nu får skokoncernen dog en spritny testfabrik netop i den sønderjyske by, som får  navnet ’Factory 2025’.

Steen Borgholm, adm. direktør hos Ecco, fastslår, at målet med fabrikken ikke er at kunne markedsføre sig med ’Made in Denmark’, men at den er en del af koncernens strategi om at udvikle skokoncernens fremtidige produktion.

”Den fabrik indgår i vores strategiske tanker om fremtidens skoproduktion. Vi skal være endnu tættere på markederne end i dag og gøre produktionen mere automatiseret. I første omgang er målet med ’Factory 2025’ at udvikle teknologi, som vi kan introducere i den øvrige produktion. Det er jo reelt ikke så afgørende, om skoene fremstilles i Danmark eller Kina, men med dette projekt kommer teknologien herfra,” fortæller Steen Borgholm til Jyllands-Posten.

 

Ecco skal bringes tættere på de globale forbrugere

I det globale marked for salg af forbrugsgoder, som tøj og sko, er der desuden en megatrend om at kunne udbyde flere individuelt tilpassede produkter eller mindre serier til kunderne.

Det er også blandt ambitionerne for Ecco, som med ’Factory 2025’ vil bringe produktionen tættere på de store markeder i Europa og de globale forbrugere.

”Vi vil med ’Factory 2025’ arbejde på at sikre en større fleksibilitet i produktionen, så vi kan lave mange flere modeller og farver på samme tid, uden at det går ud over effektiviteten. I fremtiden skal vi være tættere på markedet samt agere hurtigere og mere effektivt over for forbrugerne,” siger Steen Borgholm.

Udover det danske projekt, er Ecco også i gang med at bygge et nyt produktionsanlæg i Vietnam, der efter planen skal tages i brug i andet halvår 2020.

På trods af at coronakrisen har reduceret salget betydeligt hos den danske skokoncern, har det ikke ændret på investeringerne i disse projekter. De kører ifølge Steen Borgholm videre med uændret fart.