Som del af accessoriesbrandets bæredygtighedsstrategi lancerer Gazellevirksomheden Markberg nu en kollektion af tasker fremstillet af genanvendte plastikflasker.

Det danske accessoriesbrand Markberg, der for nyligt offentliggjorde endnu et årsresultat i vækst, lancerer nu sin første genbrugskollektion af tasker: Markberg Recycled. Det oplyser brandet i en pressemeddelelse.

Kollektionens første drop består af polyestertasker i fire forskellige styles og farver, der primært er fremstillet af genanvendte plastikflasker. Taskernes linding udgøres af andre genbrugte polyesterfibre.

”Vi er meget bevidste om, at Markberg er del af en branche, som skal tage nogle store skridt i en mere bæredygtig retning. Vi har de seneste år arbejdet med projekter som eksempelvis upcycling af overskudsprodukter, genanvendelse af emballage og en større andel af produktionen i vegetabilsk indfarvet læder,” udtaler ejer og kreativ direktør i Markberg, Mette Astrup, og fortsætter:

”Dette nye tiltag er del af en overordret strategi om en endnu mere bæredygtig profil for brandet. Vi har længe ønsket at tilføje tasker i alternativt materiale til læder, og det har hele tiden været vores klare holdning, at vi ikke vil bringe nye polyester- eller nylonmaterialer til verden af miljøhensyn. Materialet findes jo allerede – så hvorfor ikke genanvende det?”

Markberg Recycled lanceres på Revolver under Copenhagen Fashion Week fra den 29. til den 31. januar 2020.