I anledningen af Hendes Majestæt Dronningens 50-års Regeringsjubilæum i 2022 offentliggør den hæderkronede danske virksomhed nu en smykkekonkurrence. 

I 2022 har Hendes Majestæt Dronningen 50-års Regeringsjubilæum, og det vil Georg Jensen fejre med en helt særlig konkurrence.

Hos den hæderkronede virksomhed har man en mission om at skabe tidløst design med fokus på både funktionalitet og æstetik. En af grundstenene hos Georg Jensen er den næsten 120 år lange tradition for at opdage og samarbejde med designtalenter.

Konkurrencen fortsætter denne tradition, når den næste generation af danske designere inviteres til at komme med deres bud på Georg Jensens næste smykkeikon. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Deltagelsen i konkurrencen sker ved at indsende forslag til et smykkedesign, der hylder Hendes Majestæt og denne sjældne begivenhed.

Når fristen for indsendelse af designforslag er udløbet, vil et dommerpanel bestående af fem smykke- og designeksperter bedømme de indsendte forslag og udvælge tre finalister.

De tre finalisters design vil herefter blive produceret og udstillet i Georg Jensens butik i København og på brandets hjemmeside, hvor offentligheden vil få mulighed for at se og stemme på deres favoritdesign.

I forbindelse med dommerpanelets kåring af en vinder, vil offentligheden blive betragtet som det sjette medlem af dommerpanelet, da de afgivne stemmer vil få indflydelse på valget af vinderen.

Vinderen af konkurrencen vil blive tildelt en pengepræmie på 100.000 kroner samt et eksemplar af det færdigproducerede smykkedesign.

Det vindende smykkedesign vil desuden blive lanceret i Georg Jensens butikker i forbindelse med jubilæumsfejringen i 2022, hvor en del af overskuddet vil blive doneret til Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, ligesom en specialudgave af smykkedesignet vil blive overrakt til Hendes Majestæt Dronningen.

Ansøgningsfristen for at deltage i konkurrencen er den 1. december 2020.

Foto: Georg Jensen