Den svenske modekoncern H&M Group har netop offentliggjort sin Sustainability Report for 2017, som viser fremskridt og tegner et positivt billede af virksomhedens grønne ambitioner.

I 2017 lancerede H&M Group mærket Arket – et mærke som i særdeleshed tager afsæt i det velfremstillede, bæredygtige design, samtidig med at formidle et klart budskad til forbrugerne om produktets oprindelse. Det var bare ét af koncernens tiltag i jagten på en mere bæredygtig forretning.

Tiltagene har vist sig nyttige og positive. Nye tal i H&M Groups årlige Sustainability Report fra 2017 viser, at virksomheden gør fremskridt med henblik på at holde det bæredygtige løfte.

I 2017 har virksomheden eksempelvis formået at øge brugen af genanvendelige materialer til 35 procent, sammenlignet med en langt mindre procentsats i 2016 på 26 procent. Målet for H&M Group er en komplet cirkulær produktion i 2030.

Vil lede skiftet fra cirkulær til vedvarende mode
Det er overordnet set H&M’s ønske at gøre bæredygtig mode og design tilgængelig for alle, og der eksisterer en klokkeklar retning:

”Vores vision er at bruge vores størrelse og skala til at lede skiftet til cirkulær og vedvarende mode, og samtidig være et retfærdigt og ligeværdigt selskab. For at opnå dette har vi udviklet en ambitiøs strategi med en bred vifte af eksterne og interne eksperter. Vores strategi følger en videnskabsbaseret tilgang, hvor end det er muligt,” udtaler CEO i H&M, Karl-Johan Persson, i rapporten.

Strategien indbefatter samtlige brands inden for H&M Group. Den nye strategi bygger på tre centrale ambitioner:

1) At lede forandringen i branchen
2) Cirkulær og vedvarende mode
3) Retfærdighed og ligeværdighed

Et forgangseksempel for den resterende industri er et kald, som H&M Group føler sig nødsaget til at besvare:

”Et selskab af vores størrelse har et ansvar såvel som en stor mulighed for at lede forandringen mod en mere bæredygtig håndtering inden for mode- og designindustrien,” forklarer Anna Gedda, Head of Sustainbility i H&M Group.

Du kan læse H&M’s Sustainability Report 2017 her