I 2013 præsenterede H&M Group sin nye strategi om at forbedre vilkår for fabriksmedarbejdere og introducerede to tidsbegrænsede mål. Virksomheden kan nu fejre, at have krydset målstregen for de opsatte mål.

I 2013 præsenterede H&M Group sin nye strategi ’Fair Living Wage Strategy’ på en konference i Berlin. Strategien præsenterede en lønpolitik baseret på den grundlæggende retningslinje om, at fabriksmedarbejderne skulle tjene nok til at kunne leve af lønnen.

Sammen med ’Fair Living Wage Strategy’ introducerede H&M Group også to tidsbegrænsede mål for produktionsarbejdet. Målene var, at lønningsoverenskomster til alle strategiske leverandører ved udgangen af 2018 skulle forbedredes, samt at de medarbejdere, der arbejder med tekstiler i Bangladesh, skulle være sikret en demokratisk valgt repræsentant på fabrikkerne.

H&M Group kan nu fejre, at begge mål er nået.

”På fem år har vi dækket 655 fabrikker og mere end 930.000 tekstilmedarbejdere i to forskellige lande,” lyder det fra H&M Group i en pressemeddelelse.

Det betyder, at 655 virksomheder, som repræsenterer 84 procent af modekoncernens produktvolumen, har fået forbedret deres lønningsoverenskomster eller implementeret demokratisk valgte repræsentanter – eller begge dele.