I slutningen af april 2021 kom det frem, at herretøjsbrandet Tonsure var begæret konkurs. Nu har en investorgruppe opkøbt brandet. 

I april 2021 blev herretøjsbrandet Tonsure erklæret konkurs grundet en uenighed med en tidligere medarbejder. Dengang udtalte medstifter Malte Flagstad, at han håbede på at kunne drive brandet videre i en ny virksomhed.

“Det er ingen hemmelighed, at det sidste år med Covid-19 har været et hårdt år, og vi har hele vejen igennem haft en ambition om at komme helskindet igennem til bedre tider. Desværre er vi nu blevet begæret konkurs af en tidligere medarbejder på et for os tvivlsomt feriepengekrav, der har været en længerevarende twist om. Hvis muligheden foreligger, håber vi at kunne drive Tonsure videre i en ny konstellation,” skrev Malte Flagstad i en skriftlig kommentar til Finans i forbindelse med konkursen.

En investorgruppe med Chris Beierholm i spidsen har nemlig opkøbt Tonsure. Det oplyser investorgruppen i en pressemeddelelse.

“Efter virksomhedens konkurs i sidste måned var Chris Beierholm og hans investorteam hurtigt til at gribe bolden, da der ligger mange muligheder i det kreative og etablerede brand,” skriver virksomheden i pressemeddelelsen.

Den nye ejer vil ikke ændre på den visuelle identitet, da “den i forvejen taler til målgruppen og allerede indeholder rige muligheder for en kommerciel succes”, skriver virksomheden. Der vil dog blive justeret internt hos brandet – blandt andet med et helt nyt team bag, nye strategier og nye marketingplaner.

Investorgruppen er både stolte og glade for opkøbet, siger Chris Beierholm i en kommentar til TØJ – Fashion & Business Trends.

“Vi har opkøbt Tonsure, fordi vi mener, der er et kæmpe potentiale i brandet. Vores fornemmeste opgave er nu at gøre det relevant og attraktivt på markedet. Dna’et vil vi gerne videreføre, men det skal gøres mere kommercielt og knap så nichepræget, som brandet har været indtil nu,” siger Chris Beierholm, der fortæller, at medstifter Malte Flagstad ikke er en del af det nye team.

“Vi fortsætter brandet med et helt nyt team. Med alt respekt for det, Malte har været med til at bygge op, så krævede brandet at blive kigget på med friske øjne. Attraktiv og relevant er nøgleordene for brandet, og det er det, vi sidder og arbejder på nu.”

Tonsure vil fremvise sin nye kollektion til Copenhagen Fashion Week i august 2021.

Foto: Tonsure