En dominoeffekt påvirket af en svag dollar, store kinesiske lagre og en høj produktion rammer nu de danske minkavlere. Den faste medarbejderstab hos Kopenhagen Fur skæres derfor med 20 procent.

De danske minkavlere mærker nu følgerne af en svag dollar, store kinesiske lagre og en høj produktion. En dominoeffekt, der nu også rammer andelsselskabet Kopenhagen Fur. Den faste medarbejderstab på omkring 220 medarbejdere bliver skåret med 20 procent. Auktionshuset i Kopenhagen Fur råder også over 400 timelønnede, som ikke berøres af nedskæringerne.

”(..) Vi reducerer antallet af stillinger hos vores funktionærer. Det vil ske gennem naturlig afgang, ledige stillinger, der ikke bliver besat, og vi har været nødt til at afskedige medarbejdere,” siger adm. direktør Jesper Uggerhøj i en pressemeddelelse til Ritzau.

Fyringerne kommer som en følge af et fald på priserne på skind fra over 600 kroner i 2013 til 261 kroner i 2018. Prisfaldet får avlerne til at trække sig, og Kopenhagen Fur forventer derfor, at få mindre at lave i fremtiden.

”Markedet har oplevet en stor vækst de sidste 10 år. Og i 2013 var det en rigtigt god forretning. Derfor blev produktionen udvidet betydeligt. Nu falder priserne, så rigtigt mange reducerer produktionen. Så vi kan se, at vi i de kommende år vil få færre skind. Samtidig har vi investeret i effektiviseringer. Så vi har ikke behov for så mange mennesker fremover,” fortæller Jesper Uggerhøj.

Kopenhagen Fur er ejet af 1455 minkavlere, og besparelserne kommer, så overskuddet, som ejerne deler, stadig kan fastholdes.