Hos Magasin skal fokus nu ikke alene ligge på lækre materialer og høj kvalitet. Nu vil virksomheden også fokusere på, hvor bæredygtige de er. TØJ har talt med Head of Style, Design and Sourcing i Magasin, Heidi Lundehøj, om det nye øgede fokus.

Magasins egen kollektion har længe været fokuseret omkring lækre materialer og høj kvalitet. Fremover vil virksomheden nu også øge sit fokus på bæredygtighed.

I den seneste Magasin du Nord Collection kan man blandt andet finde regnfrakker lavet af plastikflasker – eller helt specifikt et materiale kaldet RecoTex – der er et fiberprodukt, som kommer fra brugte plastikflasker, der bliver forarbejdet på en miljøvenlig måde.

”De nye regnfrakker til både mænd og kvinder, Joplin og Montana, er eksempler på nogle af vores nye styles, hvor materialet er bæredygtigt optimeret på anden vis. Plastik er et kunststof, der ikke kan nedbrydes i naturen, derfor vil vi gerne minimere brugen af ny plastik og i stedet give de gamle fibre et længere liv,” udtaler Heidi Lundehøj, der er Head of Style, Design and Sourcing i Magasin, til TØJ.

Udover regnfrakker har vi over de seneste år også indarbejdet nye økologiske tekstiler, hovedsageligt i basis-styles, der har været igennem en lang proces, så GOTS-certificering kan stemples i produktet.

Heidi Lundehøj uddyber:

”Hvad angår det bæredygtige materialevalg, så benytter vi en blanding af materialer, der er ‘tried and trusted’ og nye materialer, der er bæredygtigt optimeret, som vi afprøver for at sikre fremdrift på den bæredygtige rejse. Vores absolutte frontrunner på bæredygtighed er vores børnemærke Bakito, hvor over 80 procent af kollektionen er økologisk og GOTS-certificeret.”

Alene det, at et produkt kan holde længere og være pænt i lang tid, gør det også mere miljøvenligt. Gode rene kvaliteter har altid været et key-fokusområde for Magasin, og nu skal det opgraderes, så det gode kvalitetsmateriale også er så bæredygtigt som muligt.

”For at komme i mål, er det vigtigt for os, at teamet arbejder ud fra kærlighed og omsorg for alt i værdikæden fra ordentlige produktionsforhold til gode kvalitetsvarer, der bliver købt og får en lang livscyklus. Vores branche har langt endnu, og det har vi også. Jeg er glad for, at vi er nået her til, men der er også en lang rejse foran os,” afslutter Heidi Lundehøj.