Masai går konkurs med nordiske butikker

Nu nedlægges de mere end 20 butikker, som det danskbaserede modebrand har i Norge og Sverige, af to konkurser. Masais situation i Danmark er dog anderledes positiv.

Det danskbaserede modebrand Masai er gået konkurs med de to selskaber, der står for butikkerne i Norge og Sverige. Det oplyser Detailfolk.

I Sverige har Masai 14 butikker og to showrooms. Det seneste årsregnskab fra Masai Clothing Company Sverige viste en omsætning på 75 mio. svenske kroner og et resultat på 1,5 mio. svenske kroner.

Den norske del af modevirksomheden består af ni butikker, og selskabet Masai Clothing Retail Norge AS, havde ved konkursen en samlet gæld på 25 mio. norske kroner.

”Vi arbejder på at afklare, om der er potentielle købere af virksomheden, butikkerne eller lageret,” siger Ellen Synnøve Schult Ulriksen, der er udpeget som kurator, til det norske medie E24.

Ingen krisestemning i Danmark

Selvom at det seneste årsregnskab for den danske del af Masai ikke levede op til forventningerne, så er der dog ingen krisestemning at spore.

Årsrapporten for 2018/19 blev offenliggjort tilbage i december 2019, hvor toplinjen faldt fra 419 mio. kroner i 2017/18 til 371 mio. kroner i 2018/19. Bundlinjen landede på 56 mio. kroner mod sidste års 77,4 mio. kroner.

Faldet i regnskabstallene skyldes ifølge ledelsen et svigtende salg på det britiske marked. Men meldingen fra Masais egne butikker har dog været positive.

”Regnskabsåret viser en stigning i vores detail- og e-handelskanaler. Omsætningen fra vores webshop er steget markant det seneste år. Den blev lanceret i 2016 og fungerer i Danmark, Sverige, Norge, England, Tyskland, Irland og Findland,” fortæller ledelsen i årsrapporten.

Masai har 14 selvstændige butikker i Danmark og sælger desuden varer gennem 1.500 forhandlere verden over.