Styles i kollektionen ’Essentials’ bliver flydende skiftet ud med produkter i mere bæredygtige materialer, lyder det fra modebrandet.

Det danske modebrand Minimum, der for to uger siden fik ny PR-medarbejder, vil udskifte alle styles i sin ’Essentials’-kollektion med produkter i mere bæredygtige materialer. Det oplyser Minimum i en pressemeddelelse.

De nye styles vil i højere grad være fremstillet af materialer som Ecovero-viskose, Lenzing-viskose, Tencel, genanvendt polyester og genanvendt, økologisk bomuld, lyder det fra virksomheden.

De nye styles introduceres løbende og i takt med, at Minimum udfaser de nuværende ’essentials’-styles.

Relanceringen sker som del af Minimums bæredygtighedsstrategi ’Impact’, der blev lanceret i begyndelsen af 2019 med ønsket om at være med til at reducere modebranchens miljøpåvirkning.

”Med en holistisk tilgang til bæredygtighed arbejder vi her hver dag på at reducere vores miljømæssige påvirkning fra lavpraktiske bæredygtige fremgangsmåder på hovedkontoret til en betydelig reduktion af vores miljøpåvirkning i produktionen,” udtaler adm. direktør for Minimum, Steen Engelbrecht, og fortsætter:

”Bæredygtighed er lige så vigtigt, som det er komplekst, og vi har et særligt ansvar i vores branche for at gøre det bedre. Med dette initiativ er vi langt fra perfekte, men vi er bedre end i går, og det stræber vi efter at være i stand til at kunne sige hver dag, når det drejer sig om at føre Minimum i en mere bæredygtig retning.”

De første styles fra den relancerede ’Essentials’-kollektion forventes at lande i detail- og onlinehandlen sammen med Minimums AW 20-kollektion i juli 2020.

Minimum vil igen præsentere sin bæredygtighedsstrategi ’Impact’ og konceptet bag den nye, relancerede kollektion på den kommende Modefabriek-messe i Amsterdam, der løber af stablen mellem den 26. og 27. januar 2020 og på CIFF-messen i København, der foregår fra den 29. til den 31. januar 2020.