En dansk modedesigner har indgået et samarbejde med boligtekstilbrandet Juna, der især er kendt for sine duge og sengesæt.

Sidste år føjede det danske tekstilbrand Juna nattøj til sin kollektion og tog herved et skridt ”mod en mere fashiondrevet fortolkning af soveværelsets tekstiler,” lyder det fra Juna i en pressemeddelelse, der nu annoncerer et nyt samarbejde med modedesigneren Peter Jensen.

Sammen har parterne skabt pyjamaskollektionen PJ x Juna, der består af styles i økologisk bomuld fra Junas tekstilpalet. Kollektionen er ikke i et traditionelt pyjamasdesign, men præsenterer i stedet moderigtige og komfortable varianter af pyjamassens dele, skriver Juna, der i den nye kollektion tilbyder lange shorts, natskjorter, kortærmede skjorter, skjortekjoler og tunikaer.

Karakteristisk for Peter Jensens design har kollektionen referencer til herretøj, men modedesigneren er også inspireret af sin barndom og stærke kvinder i opvæksten. For Peter Jensen er pyjamassen et intimt og emotionelt stykke tøj, som hylder relationen mellem mennesker og sætter den danske hygge på formel, lyder det i pressemeddelelsen, hvor modedesigneren uddyber sin begejstring for pyjamassen:

”Jeg elsker pyjamasser. De er private i den forstand, at man har dem på indenfor og ofte hjemme, men samtidig også tit sammen med dem, man holder mest af. På den måde bliver pyjamassen ledet mellem ens hjem og verden udenfor, mens den indkapsler begrebet, som vi i Danmark kender som ægte hygge,” udtaler modedesigneren, der var hurtig til at takke ja til samarbejdet.

Kollektionen lanceres og findes hos udvalgte forhandlere og på Junas webshop medio marts.