Sammen lancerer modeduoen Victor & Rolf og online modeportalen Zalando en spring/summer 2018-kollektion ud fra bæredygtige principper. 

Den hollandske modeduo Victor & Rolf, som siden 1993 har været en del af den internationale modescene, er kendte vores deres haute couture-kollektioner. Nu har de arbejdet sammen med online modeportalen Zalando om en spring/summer 2018-kollektion, der forhandles eksklusivt på portalen.

Kollektionen har fået navnet Re:Cycle, og består af 17 forskellige stykker tøj til kvinder lavet af genbrugsmaterialer. Alle styles i kollektionen er skabt med applikationer fra tøj, som Zalando har haft i overskud. At arbejde ud fra bæredygtige principper er ikke nyt for Victor & Rolf:

“Med vores foregående haute couture-kollektioner har vi udforsket kreative genbrugs-metoder: nye, kunstneriske måder at genbruge elementer fra fortiden og skabe noget helt nyt. Med vores kommende samarbejde med Zalando glæder vi os til at bygge videre på denne modige og tilgængelige tilgang til bæredygtig mode ved at give nyt liv til glemte beklædningsgenstande,” fortæller duoen i en pressemeddelelse.

Det nye designersamarbejde er Zalandos første kollektion, som fokuserer på bæredygtighed. Director of Group Brand Relations Marketing hos Zalando, Jolanda Smit, er begejstret for samarbejdet, som ifølge hende tilbyder kunderne en bevidst stil

”Det er fantastisk at se, hvordan Viktor & Rolf transformerer gamle beklædningsgenstance til noget nyt og smukt. Det forlænger modens livscyklus. Deres kreationer går ud over haute couture, hvilket passer til vores formål med at genskabe mode for alles fordel,” siger Jolanda Smit i pressemeddelelsen.

Kollektionen forhandles på Zalando fra den 1. februar 2018.