Minimum er nu klar med ny unisex-kollektion lavet af forældet varelager. Det har været en kompleks proces, men erfaringen med genanvendelsesteknologien har givet brandet endnu mere blod på tanden i forhold til at afsøge muligheder for cirkulær genanvendelse af tekstiler, fortæller Casper Bech Olesen, International Sales Manager hos Minimum.

Under Circular Fashion Days på CIFF i august præsenterede Minimum sin første cirkulære kollektion. Teknikken, udviklet af portugisiske Valérius 360, er i stand til at optrevle og trække tråde ud fra gamle styles for at skabe nyt garn. Det er nu blevet til Minimums første cirkulære kollektion med titlen Impact 01 Re:made.

”Vi er glade for endelig at kunne lancere vores cirkulære kollektion. Det er en helt anden og langt mere kompleks proces, der ligger bag produktionen, men erfaringen med genanvendelsesteknologien har kun givet os endnu mere blod på tanden i forhold til at afsøge muligheder for cirkulær genanvendelse af tekstiler,” siger Casper Bech Olesen, International Sales Manager, som også står for Business Development hos Minimum, til TØJ.

Kollektionen er lavet af fibermasse fra i alt 4.448 usolgte styles plukket fra Minimums forældede varelager. Den eneste tilførte kvalitet er ansvarligt dyrket og certificeret økologisk bomuld, der styrker garnet og forlænger holdbarheden. Den lille mængde af fibre, der er for korte til at blive genanvendt, bliver brugt i papirindustrien for fuld udnyttelse af de gamle styles.

Alle styles i kollektionen er unisex og designet med et signaturprint, der illustrerer genanvendelsesprocessen og det eksakte indhold af gamle Minimum styles.

Fremadrettet vil genanvendelsen af Minimums forældede varelager være en del af brandets forsyningskæde, men kun ‘så længe lager haves’.

 

Foto: Minimum