En ny kampagnevideo fra Bianco skaber debat med sit kontroversielle budskab, som sætter fokus på had. TØJ har talt med Karina Stokholm, Head of Retail hos Bianco, om skokædens tanker bag den nye kampagne.

Klokken 10.00 mandag morgen den 19. februar blev en ny reklamefilm fra Bianco lanceret med titlen ’Hate is so 2018’. Filmen er lavet i samarbejde med reklamebureauet & Co., og går i samme kontroversielle fodspor som sin forgænger: ’Equal Pay Is Not Enough’.

Den nye kampagne er ment som en anti-had-kampagne, der har til formål at skabe større opmærksomhed på emnet – stort som småt: ”Lige fra ananas på pizza til mere globale og alvorlige temaer,” udtaler Karina Stokholm, Head of Retail hos Bianco, til TØJ.

”Bianco har tidligere været kendt for at skabe provokerende og kontroversielle marketingkampagner, og har ofte skabt debat og modtaget bevågenhed inden for branchen – også i forhold til at Bianco går sine egne veje,” fortsætter hun.

Det er længe kendt – i kølvandet på Biancos tidligere reklamer – at brandet ikke ønsker at stå med de polerede fashion-kampagner, men nærmere etablere sig som et modebrand, der kan byde ind med mere – og vil byde ind med mere end ’bare’ sko.

Ifølge Karina Stokholm er Bianco helt bevidst om de risici, der er forbundet med at søsætte indhold af provokerende karakter, men uagtet af, at mange føler sig stødt af kampagnens indhold, ønsker Bianco at fortsætte den skæve stil:

”Hvad det næste emne bliver er stadigvæk ikke planlagt, men vi ønsker at holde fast i det skæve udtryk – og være lidt ’den frække dreng i klassen’. Vi går til stregen, men altid med et glimt i øjet.”

Karina Stokholm tilføjer, at man aldrig kan spå om udfaldet, når man lancerer en hvilken som helst kampagne. ’Hate is so 2018’ er en kalkuleret risiko, som har til formål at skabe plads til Bianco i forbrugernes bevidsthed. Gerne som et brand, der tør sige sin mening og har noget på hjerte.

”Det er klart, at når man vælger at gå ud med en provokerende kampagne, så forventer man en reaktion – og det er helt okay. Vi er glade for reaktionerne, fordi det var dét, vi ønskede; at skabe debat om et emne, som Bianco synes er vigtigt,” afslutter Karina Stokholm.

Bianco havde en ambition om at nå ud til mere end 1 million brugere i løbet af den første uge af kampagnens levetid – et mål, som er nået med længder.