Den amerikanske skogigant Skechers underskriver aftale med jysk skovirksomhed og distributør, som dermed bliver et 100 procent Skechers-ejet datterselskab.

Peter Jørgensen, der stiftede Sports Connection i 1994, har solgt sin virksomhed. Han har siden 2005 distribueret sko for Skechers via hovedkontoret i Esbjerg.

Sports Connection består af 58 eksisterende Skechers konceptbutikker, fire online stores og leverer til flere end 1600 samarbejdspartnere indenfor sko- og sportsbranchen i Norden. Med opkøbet bliver skovirksomheden et 100 procent Skechers-ejet datterselskab med det primære ansvar for at drive varemærkets fortsatte vækst i de nordiske lande, Danmark, Finland, Norge, Sverige, Grønland og Færøerne.

“Med det planlagte køb af vores mangeårige og succesrige distributør i Skandinavien byder vi Sports Connection-teamet varmt velkommen i Skechers-familien. Vi ser frem til yderligere at udvide vores rækkevidde i Europa ved at kombinere teamets lokale ekspertise med vores verdensomspændende kapacitet og finansielle ressourcer,” siger David Weinberg, COO i Skechers USA, i en pressemeddelelse.

Også hos Peter Jørgensen er der begejstring for opkøbet:

“Vi har en lang historie med et stærkt partnerskab med Skechers. Vi er stolte af de fremskridt, vi som distributør har opnået med at udvikle og vækste Skechers varemærket. Vi har opbygget infrastrukturen til at støtte op om vores Skechers retail netværk, vores online butikker samt nære samarbejdspartnere i detailhandlen indenfor sko- og sportsbranchen ved tilstedeværelse på tværs af de nordiske lande, og denne nye struktur vil give os mulighed for at udnytte vores indsats til at skabe yderligere vækst i fremtiden,” udtaler Peter Jørgensen, CEO for Sports Connection.

Peter Jørgensen vil fremover fungere som Country Manager for Skechers i samtlige nordiske lande.

Foto: Skechers