H&M befinder sig lige nu i et hav af beskyldninger. De kommer i kølvandet på deres nye kollektion, hvor deres design møder anklager om kopiering fra et norsk modebrand.

Den svenske tøjgigant H&M beskyldes for kopiering. Beskyldningerne kommer fra indehaverne af det norske tøjmærke Knust Porselen.

Det var stifteren af det norske tøjmærke, Anniken Jørgensen, som bemærkede, at nogle design i H&M’s nye kollektion H&M Studio SS20 mindede om hendes egne. Anniken Jørgensen var hurtig til at lægge billeder op på de sociale medier, hvor hun sammenlignede hendes egne design med H&M’s nye kollektion.

”Hvis H&M’s nye dragt ikke ligner Knust Porselen, så ved jeg ikke,” skrev hun i et Instagram-opslag, hvor hun sammenlignede de to dragter.

Anniken Jørgensen ønsker ikke selv at uddybe sine anklager overfor de norske medier. Den daglige leder af forretningen, Stian André de Wahl, valgte dog at udtale sig på hendes vegne.

”Det er tydeligt, at der er ligheder med vores design, som vi lancerede i sommeren 2019, og som har været til salg siden efteråret sidste år. Vi bemærker, at H&M muligvis har valgt at hente inspiration fra et lille uafhængigt brand, som vi er,” udtalte Stian André de Wahl til de norske medier.

H&M er klar over alvoren i anklagerne, og brandet er nu i gang med at undersøge designprocessen for den nye kollektion.

Derfor har de på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til anklagerne om kopiering.